Podcast
22. září 2023
Tento díl bude kapku jiný. Hostem tentokrát není člověk přímo z gastra. Jan Herget totiž šéfuje agentuře CzechTourism, která propaguje Česko jako destinaci pro zahraniční i domácí návštěvníky. Dnes gastro může být na stejné úrovni jako stezka v korunách stromů, sjíždění Vltavy nebo lázeňská procedura. Místní gastro může být atrakcí, kvůli které lidé vyrazí na […]
Číst více
Podcast
7. září 2023
Pracoval se světoznámými šéfkuchaři a míří k tomu, že se také stane jedním z nich. Jan Knedla vaří pro restauraci Papilio ve Vysokém Újezdu a má našlápnuto k první Michelinské hvězdě v Česku mimo Prahu. Prostě jsem do práce přišel na 7 nebo dřív, abych tam byl mezi prvními, abych si pobral ty nejlepší věci, […]
Číst více
Podcast
15. srpna 2023
Po maturitě se vydal sbírat zkušenosti do zahraničí a vycestoval do Londýna. Za 7 let se přiučil kulinářskému umění od těch nejvybranějších světových kuchařů. Jaký byl pro něj návrat do Česka a kudy se ubírala jeho cesta dál? To se dozvíte v nejnovější epizodě. Když jsem ve 20 odjel do Anglie, bylo to životní rozhodnutí. […]
Číst více
Podcast
27. července 2023
Jak porozumět vínu? Vyzpovídali jsme Dominiku Černohorskou a Ondřeje Dubase ze spolku Mladí vinaři, který na víno nahlíží jinak. Mladí vinaři boří stereotypy tradičních představ o sklípcích, pěstitelích, a dokonce i o vzájemném konkurenčním boji. V rámci jednoho regionu se totiž vzájemně podporují a inspirují. Zákazník žíznivý po kvalitě z toho bude jen profitovat. Inspirace […]
Číst více
Podcast
4. července 2023
Dřív připravoval steaky z Argentiny, teď v restauraci vaří lokálně, a to až z 95 %. Navíc mu učarovala zelenina, fermentace, sušení a další tradiční, no pro komerční sféru netypické postupy zpracování úrody. Jak být pokorný a zároveň jít pevně za svými cíli? Návod můžeme hledat u Pavla Drdela, šéfkuchaře a spolumajitele restaurace Sůl a […]
Číst více
Podcast
19. června 2023
Neobyčejný mladý kuchař, který své ambice brzy podchytil, aby již v mladém věku exceloval. Seznamte se s Dominikem Unčovským, který zvítězil v národním kole Bocuse d’Or – nejprestižnější kuchařské soutěži na světě. Začátkem května se v rámci Makro Czech Gastro festu organizoval event, který gastronomičtí profesionálové připodobňují k vyhlašování Oscarů. Dominika teď díky vítězství čeká […]
Číst více
Podcast
5. června 2023
Inspirativní vhled do duše současného konzumenta pohledem člověka, který si v rámci gastra prošel několika zajímavými pozicemi. Jeho jméno se nese českými médii již několik let. Byl finalistou první série MasterChef a šéfoval časopisu F.O.O.D. S klidem můžeme říct, že je to ten správný člověk, se kterým rozebrat témata jako trendy, zákulisí či influencery v […]
Číst více
Podcast
23. května 2023
Díky konkurenci se nám ze dne na den zvedly tržby. Jak je to možné? Poslechněte si čerstvý díl Českého gastronomického podcastu. Je možné navštívit Brno a vynechat některý z podniků, které mají pod palcem Lidi z baru? Při tak ikonických místech jako třeba Bar, který neexistuje, 4pokoje, nebo Super Panda Circus se vám to podaří […]
Číst více
Podcast
2. května 2023
Ambiciózní šéfkuchař, kterého znáte z Pohlreichova souboje restaurací, si prošel několika renomovanými restauracemi, aby nasbíral cenné zkušenosti. Teď se o ně podělí i s vámi. Poslouchejte nejnovější díl Českého gastronomického podcastu! Petr má energie na rozdávání a jde to vidět i na jeho výsledcích. Osm let strávil v Anglii, zejména v restauracích s Michelinskými hvězdami. […]
Číst více
Podcast
25. dubna 2023
Kulinářský mistr jižních Čech si udělal tábor přímo v Táboře. Poznejte krále kuchyně, který obléká tradiční recepty do moderních šatů. Co se vám vybaví, když se řekne Tábor? Možná to bude Žižka, možná restaurace Martina Svatka. Tento šéfkuchař je s městem neodmyslitelně spjatý. Jak sám říká, udělal si tam vlastní tábor. Považuji se za hostinského. […]
Číst více