Podcast
27. května 2025
Druhá speciální epizoda našeho gastronomického podcastu přináší rozhovor s ikonou českého pivovarnictví – Stanislavem Bernardem, zakladatelem a spolumajitelem Rodinného pivovaru Bernard. Potkali jsme se přímo v Humpolci, kde pivovar od roku 1991 sídlí a kde začal vznikat jeho dnes už legendární příběh. Před více než třiceti lety odkoupil Stanislav Bernard se svým společníkem tehdejší státní pivovar […]
Číst více
Podcast
6. května 2025
Hostem speciální epizody z Hanušovic byl René Musila – generální ředitel společnosti Pivovary CZ Group, pod kterou patří pivovary Holba, Zubr a Litovel. Tento rozhovor byl výjimečný nejen místem, kde jsme natáčeli, ale hlavně tím, že jsme mohli nahlédnout do toho, jak to vypadá, když nápojářská firma Kofola vezme pod svá křídla i pivovarnictví a […]
Číst více
Podcast
15. dubna 2025
Když se řekne Česká republika, většině lidí po celém světě se vybaví jedno slovo: pivo. Česká pivní kultura je světový fenomén – a jen těžko byste hledali ikonický brand, který ji ztělesňuje víc než Plzeňský Prazdroj. O to větší čest pro nás je, že naše pozvání do podcastu přijal Dragoș Constantinescu, odcházející generální ředitel Prazdroje. […]
Číst více
Podcast
1. dubna 2025
Jedna je v gastru od 18 let a stále ji to k němu neskutečně táhne, druhá ho teprve objevuje a přechází ze světa audiovize. Dohromady tvoří jedinečné místo v pražské Troji s nádechem Středomoří. Hostkami podcastu tentokrát byly dvě ženy, matky a podnikatelky – Karolína Pomahač a Elena Chvojková, které stojí za krásným podnikem Bistro […]
Číst více
Podcast
17. března 2025
Jak se z malého kempu v šumavské vesnici stalo vyhlášené bistro, za kterým jezdí lidé z celé republiky? A jaké to je otevřít restauraci v nejmrazivější obci Česka? O tom jsme si v našem podcastu povídali s Jitkou Sauvage, zakladatelkou Divokýho bistra a nové restaurace NADIVOKO. Tento rok oslaví Divoký bistro 10 let. V prosinci […]
Číst více
Podcast
4. března 2025
Jen málokdo u nás nezná jméno Iveta Fabešová. Cukrářka, která svoji kariéru nastartovala v televizní soutěži Na Nože!, dnes stojí za úspěšnou značkou a její ikonický dezert Citron (Lemon) zná snad každý, kdo miluje sladké. S Ivetou jsme si povídali o její cestě cukrařinou – o tom, jaké to bylo nechat kancelářský život za sebou […]
Číst více
Podcast
18. února 2025
Co se vám vybaví jako první, když se řekne Brno? Nám jednoznačně špičkové gastro! A právě proto jsme si do podcastu nemohli pozvat nikoho jiného než Michaelu Luňáčkovou, kterou můžete znát z instagramového profilu Food Lover Brno anebo marketingové agentury Cognito. S Míšou jsme si povídali o tom, proč Brno stagnuje poté, co v předešlých […]
Číst více
Podcast
4. února 2025
Příběh rodinné cukrárny Ollies se začal psát už v roce 1999 v Ostravě. V posledních několika letech ale úspěch této cukrárny nabral na obrátkách. Rozšířil se do Olomouce a Prahy a do jejího vedení se postavili sourozenci Tereza a Jakub. A právě Jakub Gondek je hostem dnešního dílu Českého gastronomického podcastu. S Jakubem jsme si […]
Číst více
Podcast
14. ledna 2025
Vzduchotechnika – na první pohled neviditelná, ale velice důležitá součást pro provoz a samotný výkon gastro podniku. V této speciální „technické“ epizodě jsme přivítali Karla Kubínka, projektanta a experta na vzduchotechniku. Povídali jsme si o tom, jak se v posledních 20 letech změnil pohled a přístup k projektování vzduchotechniky v gastru, a proč není možné […]
Číst více
Podcast
27. prosince 2024
V nejnovějším díle našeho podcastu jsme přivítali inspirativní hostku Karolínu Čumrikovou, šéfredaktorku projektu heyfomo.cz. Ponořili jsme se do jejích zkušeností ze zahraničí, přístupu k trendům a práci v médiu zaměřeném na Gen Z. Vždycky mi přijde dobré, když si firma na to najme někoho mladého, protože když se snaží boomer dělat nové trendy, většinou to […]
Číst více