Vinný bar, kde si vyberou i děti

Díky exportům dat do účetního systému Pohoda nám Dotykačka šetří čas a odbourává náročné papírování.

V dnešním příběhu vám představíme Ivonu a Denisu – dvě mámy od malých dětí, které rozjely společně úspěšný projekt na Praze 9 a otevřely si Vingl – vinný bar. Myšlenka podnikat se zrodila ve chvíli, kdy si uvědomili, že osmihodinové sezení v kanceláři jim nestačí a vnímají ho jako promarněnou šanci cokoliv změnit. Ivona je stále na rodičovské dovolené a Denisa současně pracovala pro developerskou společnost. Společně hledali řešení, jak se vymanit z nekonečného koloběhu do práce a z práce, když se jim naskytla možnost zakoupit komerční prostor blízko jejich bydliště.

V okolí za posledních šest let vyrostlo mnoho bytových domů a nová zástavba. V širokém okruhu ale chybělo nějaké vyžití, oddech či odpočinek. Začátky byly náročné, především finančně. Oporou v rozhodnutí jim byly informace od kamaráda, který vlastní síť obchůdků s pochutinami na Moravě i rady zkušeného vinárníka, který se v oboru pohybuje už třicet let. Pomoc nabídla také kamarádka Peťa z Moravy, která se za začínající podnikatelky zaručila pro živnostenský úřad kvůli zřízení hostinské činnosti. Velkou podporou a hnacím motorem jsou pro Ivonu s Denisou jejich rodiny. Věří v dobré časy a jak samy říkají, vše je o lidech. “Pokud za námi budou chodit pro víno, povede se nám dobře.”

Všechna lahvová vína, která nabízejí pochází z vinařství na jižní Moravě, se kterým navázali skvělou spolupráci. Chtějí tím podpořit česká vinařství, která to nemají úplně jednoduché. Stáčená vína pak mají rakouská, italská, španělská i maďarská. Jako mámy od rodin, myslely i na děti, kterým nabízí skvělé 100% přírodní stáčené mošty a dětem opravdu chutnají. Když si někdo na oslavu kupuje 5 l bílého vína a 5 l červeného vína, většinou si rovnou berou i 5 l moštu pro děti. Zakoupíte zde i příslušenství k vínu a drobné dárečky.

Od začátku jim pomáhá pokladní systém Dotykačka. Jednoduchá a přehledná aplikace usnadňuje především “papírování” spojené s podnikáním.  Jednoduchý export dat do Pohody zase velmi ocení paní účetní, která ušetří čas a práci a jednoduchý import obsahuje vše potřebné. Díky licenci Naplno využívají skladový systémrezervační systém a téměř všechny nabízené prodejní analýzy, díky kterým hned vidí, jak si jejich podnik vede.

Tři otázky na konec:

Proč zrovna vinárna?

V okolí je spousta mladých rodin a ve starší zástavbě starousedlíci, kteří nedávno přišli o vinotéku, která byla uzavřena. Víno byla jasná volba zcela od začátku. Nad ničím dalším jsme ani neuvažovali.

Už jste využili servis dodavatele pokladního systému?

Ano. Několikrát. Hlavně na začátku jsme měli problém s prvním naskladněním, nefungoval import dat a soubor prostě nešel nahrát. Bylo to způsobeno pravděpodobně starší verzí excelu, která se systémem prostě správně nekomunikuje. Technici se mi opravdu věnovali. Musela jsem  ručně založit produkt po produktu a jsem ráda, že už to mám za sebou. Druhý problém byl v tom, že se neodečítaly produkty ze skladu. I tento problém ale technici odstranili.

Co plánujete do budoucna?

Protože je prostor docela malinký, chtěli bychom na léto rozšířit pole působnosti na sousední pozemek, který se nachází přes cestu. Nyní řešíme s majitelem, za jakých podmínek by nám pozemek na letní měsíce propůjčil. Držte nám palce 🙂

Komentáře

Odeslat