„Dotykačka má skvělý osobní přístup a vyšla nám vstříc, když jsme potřebovali.“

Vojtěch Antoš je umělec, muzikant a hudebník, který působil patnáct let v Divadle na Vinohradech a se svojí elektronickou hudbou procestoval Kolumbii, Mexiko, Ameriku, Německo, Vietnam a další země, ve kterých ochutnal mnoho zajímavých nápojů a rozhodl se dostat je k nám. Ing. Pavel Votava zase po deseti letech na korporátních pozicích přišel s nápadem otevřít pivotéku s nápojkou v jednom a stejné nadšení pro věc jim propojilo cesty. Otevřeli si proto v Praze M0ST Nápoje/Beverages, kde kromě pivních speciálů nakoupíte i skvělé limonády, cidery, maté nebo vybraná vína a tvrdý alkohol. Pro některé nápoje mají dokonce výhradní zastoupení a prodávají speciality, které jinde v Praze neseženete.

Proč jste zvolili zrovna nápoje? Přestalo nás bavit, že lidé znají jen Colu, Fantu a Sprite. Chtěli jsme změnit pohled na danou situaci a přinést do České republiky produkty, které mají nějakou přidanou hodnotu a lepší chuť. Začínali jsme jen s nealkoholickými nápoji, ale pak jsme zjistili, že pro přežití na trhu se musíme přizpůsobit místním zvyklostem, takže jsme v rámci dobrých sousedských vztahů nabídku rozšířili o dobrá piva. 

Soustředí se na podporování malých výrobců a v nabídce tak mají produkty, které se těžko shánějí. Odebíráme nápoje z Evropy i z celého světa. Chceme být trendy, takže vždycky hledáme to, co je zrovna aktuální. Preferujeme malé výrobce, kde za každým produktem vidíte úsilí těch, kteří ho vyrábí, je tam nějaká přidaná hodnota. Našim cílem je prodávat dobré pití, které chutná.
Ani slovo udržitelnost jim není cizí a snaží se o šetrný přístup v každém směru. V názvu M0st máme místo óčka nulu, která značí koncept zero waste, tedy nulový odpad. Lidi už jsou naučení nám nosit zpátky lahve a my je potom vracíme k opětovnému naplnění.Doufají, že i malé pivovary si budou moci brzy dovolit myčku a začnou tak vracet lahve zpět do oběhu.

Mají stálé štamgasty, kteří chodí na jistotu, ale dodávají také do okolních restaurací a kaváren a jako první nápojovka fungují také formou rozvozu až k zákazníkům přes objednávkové systémy Wolt, Bolt food a další. Rozvoz je populární a funguje skvěle. Hlavně během lockdownu, kdy si lidi nemohli zajít na dobré pití do své oblíbené hospody. Takže nás se covid a vládní restrikce moc nedotkly. Naopak, pomohlo nám to rozjet právě rozvoz. Až budete pořádat nějakou tu domácí oslavu nebo víkendovou pařbu s přáteli, tady rozhodně nešlápnete vedle. 

Po počátečních porodních bolestech se Dotykačka stala nenahraditelným pomocníkem. Usnadňuje každodenní administrativu, hlídá zaměstnance, tržby i skladové zásoby, a nejen proto s ní počítají i na další provozovny a rozvoz do budoucna. Odtěžování nebo inventura nápojů je díky ní snadná a rychlá.

Dotykačka nám vyhovuje. Začínali jsme s malou sadou, tiskárna nás zlobila a jak jsme rostli, přestala stíhat. Po výměně za velkou sestavu jsme naprosto spokojení, obchodní zástupce nám pokladnu nainstaloval a zprovoznil, všechno šlape jak hodinky a technická podpora je dostupná kdykoliv potřebujeme. Máme i řešení 3v1, které používáme na různých eventech a počítáme s Dotykačkou na každé další provozovně. Dotykačka má totiž skvělý osobní přístup k zákazníkovi a vyšla mi vždycky vstříc, ať už se jednalo o speciální sestavu pro účetní nebo nastavení api pro rozvozové služby.

A jaké jsou plány do budoucna? Jednoduše – expandovat. Chtěli bychom růst hlavně velkoobchodně, mít vlastní flotilu rozvozáků a další pobočky jak v Praze, tak třeba v Liberci a dalších městech. Na to je ale potřeba sehnat kvalifikované lidi, kteří jsou spolehliví, výřeční a znalí tak, aby mohli poradit s výběrem a takových je všeobecně nedostatek. Pokud v tom umíte chodit a nápoje jsou vaší vášní, přihlaste se na email a možná mi už při příští návštěvě doporučíte osvěžující pití právě vy. 

Komentáře

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odeslat