Kulinářský mistr jižních Čech si udělal tábor přímo v Táboře. Poznejte krále kuchyně, který obléká tradiční recepty do moderních šatů.
Co se vám vybaví, když se řekne Tábor? Možná to bude Žižka, možná restaurace Martina Svatka. Tento šéfkuchař je s městem neodmyslitelně spjatý. Jak sám říká, udělal si tam vlastní tábor.
Považuji se za hostinského. Dělám přátelskou atmosféru, mám za úkol spojit 3 skupiny lidí: kuchaře, číšníky a hosty. Když bude jedna skupina nespokojená, nebude to fungovat.
Až se objevíte v jižních Čechách, navštivte legendární hotel Palcát, jehož součástí je restaurace Mace (v překladu palcát). Martinovi se podařilo nastavit laťku místní gastronomie pěkně vysoko. Objevil se v Pohlreichově souboji restaurací, specializuje se na českou gastronomii v moderním a odlehčeném pojetí. O tom všem si povídá Luboš Kastner se svým hostem v nejnovějším díle Českého gastronomického podcastu.
Na co dalšího se můžete těšit?
- Dozvíte se, jak vzniká kultovní restaurace mimo Prahu
- Proč má proslulý instagramový účet
- Kde bere inspiraci
- Jak vnímá rozdíl v hotovkách a fine diningu
- Postoj nové generace k práci v kuchyni