Český gastronomický podcast: Petr Kunc

Ambiciózní šéfkuchař, kterého znáte z Pohlreichova souboje restaurací, si prošel několika renomovanými restauracemi, aby nasbíral cenné zkušenosti. Teď se o ně podělí i s vámi. Poslouchejte nejnovější díl Českého gastronomického podcastu!

Petr má energie na rozdávání a jde to vidět i na jeho výsledcích. Osm let strávil v Anglii, zejména v restauracích s Michelinskými hvězdami. Tam se sformoval a našel cestu k profesionálnímu přístupu v gastronomii.

I když půjdeš mýt nádobí nebo loupat brambory, cibuli, tak budeš tam a pomalu začneš. Ale už jsi v tom prostředí. Pak je těžké, když 2 – 3 roky děláš v nějaké průměrné restauraci a chceš být tady, je to pro tebe velký skok a nemusíš to zvládnout.

Petr Kunc stojí za kvalitně provedenou prací ve fine diningové restauraci Salabka. Svou kvalitou oslovila i nejpovolanější odborníky a je zařazena do průvodce Michelin. 

Na co dalšího se můžete těšit?

  • Povídání o začátcích v michelinských restauracích
  • V čem se liší pohled západní Evropy na gastronomii
  • Proč se mu osvědčila filosofie “z nuly na sto”
  • Kde pramení jeho ambicióznost
  • Proč mu food kritici říkali, že je blázen
  • Jak může úspěch v gastro segmentu nastartovat ekonomiku pro celou republiku

Komentáře

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odeslat