Český gastronomický podcast: Martin Svatek

Kulinářský mistr jižních Čech si udělal tábor přímo v Táboře. Poznejte krále kuchyně, který obléká tradiční recepty do moderních šatů. 

Co se vám vybaví, když se řekne Tábor? Možná to bude Žižka, možná restaurace Martina Svatka. Tento šéfkuchař je s městem neodmyslitelně spjatý. Jak sám říká, udělal si tam vlastní tábor.

Považuji se za hostinského. Dělám přátelskou atmosféru, mám za úkol spojit 3 skupiny lidí: kuchaře, číšníky a hosty. Když bude jedna skupina nespokojená, nebude to fungovat.

Až se objevíte v jižních Čechách, navštivte legendární hotel Palcát, jehož součástí je restaurace Mace (v překladu palcát). Martinovi se podařilo nastavit laťku místní gastronomie pěkně vysoko. Objevil se v Pohlreichově souboji restaurací, specializuje se na českou gastronomii v moderním a odlehčeném pojetí. O tom všem si povídá Luboš Kastner se svým hostem v nejnovějším díle Českého gastronomického podcastu.

Na co dalšího se můžete těšit?

  • Dozvíte se, jak vzniká kultovní restaurace mimo Prahu
  • Proč má proslulý instagramový účet
  • Kde bere inspiraci
  • Jak vnímá rozdíl v hotovkách a fine diningu
  • Postoj nové generace k práci v kuchyni



Komentáře

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odeslat