Vzduchotechnika – na první pohled neviditelná, ale velice důležitá součást pro provoz a samotný výkon gastro podniku. V této speciální „technické“ epizodě jsme přivítali Karla Kubínka, projektanta a experta na vzduchotechniku.
Povídali jsme si o tom, jak se v posledních 20 letech změnil pohled a přístup k projektování vzduchotechniky v gastru, a proč není možné provozovat zákaznicky oblíbenou restauraci bez dobrého vzduchotechnického zařízení.
Když se to podcení, tak ten člověk tam přijde jednou, a můžeš mít sebelepší jídlo, sebelepší pivo a při dnešní konkurenci už tam nikdo nepřijde.
Největší chybou mnoha provozovatelů je zanedbávání servisu vzduchotechniky, což přináší značná rizika pro provoz. Díky pravidelné a včasné údržbě může zůstat vzduchotechnická instalace plně funkční více než 25 let. Naopak při jejím zanedbání hrozí v krajním případě i riziko požáru. V lepším případě pak provozovatelé čelí nutnosti investovat do její obnovy, což může vyřadit restauraci z provozu i na několik dní. .
Na co dalšího se můžete těšit:
- Jak provádět základní údržbu.
- Kolik stojí vzduchotechnické vybavení.
- Proč je důležitá vzduchotechnika i do malých provozů.
- Co vše ovlivňuje nároky na výkon vzduchotechniky.
Pokud nechcete, aby vám unikly novinky, praktické tipy a inspirace, sledujte nás na našich kanálech! Najdete nás na Spotify, Apple Podcast, YouTube a nově i na Instagramu a TikToku.