Platba kartou v restauraci u stolu přes platební terminál Dotypay

Jak přilákat zákazníky: Tipy na marketingové kampaně

Marketingové kampaně jsou klíčovým nástrojem pro růst a udržení si zákazníků. Ať už provozujete jakýkoli podnik, je důležité vědět, jak účinně oslovit své klienty a motivovat je k opakovaným návštěvám. Správně zvolená kampaň vám pomůže nejen zvýšit tržby, ale také budovat dlouhodobý vztah se zákazníky, kteří se k vám budou rádi vracet. Připravili jsme pro vás několik praktických tipů, jak vylepšit svou marketingovou strategii a posunout váš podnik o krok dál.

Věrnostní program a zákaznické karty

Osvědčený způsob, jak zvýšit loajalitu zákazníků a motivovat je k opakovaným návštěvám. Nabídněte zákazníkům možnost sbírat body za každou návštěvu, které mohou následně vyměnit za různé odměny, jako jsou slevy, speciální nabídky nebo dárky.

Zákazníci vybírající z menu

Zvýšíte tak pravděpodobnost, že se k vám zákazníci vrátí, ale také posilujete jejich vztah k vašemu podniku. Navíc můžete věrnostní programy propojit s dalšími aktivitami, jako jsou speciální sezónní akce nebo exkluzivní nabídky pro členy věrnostního programu.

💡 Ujistěte se, že věrnostní program je snadno dostupný a pochopitelný pro všechny.

Řekněte si o e-mail

Jedním z nejefektivnějších způsobů, jak udržet kontakt se svými zákazníky, je sběr emailů. Nabídněte zákazníkům možnost přihlásit se k odběru novinek například výměnou za malý dárek, dezert zdarma nebo slevu na další návštěvu. S nasbíranými emaily můžete následně pracovat v rámci e-mailového marketingu, zasílat novinky, speciální nabídky a pozvánky na akce.

💡 Využijte svou databázi k oslovování zákazníků i mimo sezónu a zajistěte si tak stálou návštěvnost.

Využijte sociální sítě

Sociální sítě jsou mocným nástrojem pro propagaci vašeho podniku. Pravidelně sdílejte fotky jídel, produktů, služeb, interiéru a spokojených zákazníků. Nezapomeňte na stories, kde můžete ukazovat aktuální dění v podniku, nové menu nebo připravované akce. Zapojte své sledující do soutěží a nabídek, které budou sdílet dál a tím zvyšovat dosah vaší značky.

💡 Najděte něco, co budou vaši zákazníci chtít fotit – ať už je to atraktivní jídlo, zajímavý koutek, kreativní výzdoba nebo originální nápis. Tímto způsobem nejen zvyšujete vizuální atraktivitu svého podniku, ale také motivujete návštěvníky, aby vás označovali, a tím i propagovali na svých sociálních sítích.

Sezónní slevy a nabídky

Obsluha zákazníků v restauraci

💡 Vytvořte vouchery, které umožní vašim zákazníkům darovat vaše služby nebo produkty.

Každé období je skvělou příležitostí pro zavedení sezónních slev a speciálních nabídek, které upoutají pozornost zákazníků a přitáhnou je do vašich podniků. Připravte atraktivní nabídky, které odpovídají sezónním tématům a preferencím vašich zákazníků. Ať už poskytujete wellness, kosmetické služby, úklidové služby nebo prodáváte maloobchodní produkty, nabídněte speciální balíčky a slevy, které zvýší vaši prodejnost a osloví širší publikum.

Tématické akce

Zkuste uspořádat tematické akce, které přitáhnou zákazníky a zpestří nabídku vašeho podniku. Zaměřte se na populární sezónní témata, jako jsou dovolené, zahradní párty, Vánoce, Velikonoce, Halloween nebo třeba návrat do školy, a nabídněte produkty a služby, které se k těmto příležitostem hodí. Oživte atmosféru speciálními akcemi, jako je třeba Valentýnské či Svatomartinské menu, letní grilování nebo osvěžující koktejlové večery. Takové akce nejen přinášejí zábavu a pohodu, ale posilují vztahy s vašimi zákazníky.

💡 Zvážit také můžete zavedení happy hours s lákavými slevami na vybrané nápoje a jídla, které přilákají ještě více hostů.

Poslouchejte Český GASTRONOMICKÝ podcast

Pro další rady a tipy si poslechněte náš podcast s marketingovým expertem Martinem Vymětalem. Dozvíte se v něm například, proč je důležité mít webové stránky, a především, jak jeho rady jednoduše a rychle převést do praxe.

Každá sezóna je skvělou příležitostí k růstu a zvyšování návštěvnosti vašeho podniku. Nenechte si tuto příležitost ujít a využijte naše tipy na maximum!

Komentáře

Odeslat