Zrevidovat, zásobit, změnit: taktika pro úspěšný podzim

Podzimní sezóna začala a za několik týdnů čekají na gastro provozovny zátěžové zkoušky v podobě každoročně oblíbených eventů. Strašidelný Halloween plný dýňových specialit, dozlatova upečená svatomartinská husa s mladým vínem nebo firemní vánoční večírky jsou doslova za rohem. Je čas připravit váš podnik na nápor zákazníků a přizpůsobit nabídku aktuálnímu ročnímu období. 

Zrevidujte sklad a předzásobte se

Pořádek začíná ve skladu. Udělejte si inventuru zásob, zkontrolujte expiraci a objednejte dostatečné množství surovin pro vaše sezónní menu. Skladový systém od Dotykačky umožňuje nastavit notifikaci o docházejícím zboží, stejně jako odtěžování receptur. Už nikdy vám nebude chybět žádná ingredience a celý proces objednávky bude přehlednější, rychlejší a efektivnější.

Nenechte své hosty dlouho čekat

Každá větší událost vyžaduje dokonalou organizaci, zejména po personální stránce. Zajistěte pro chystané eventy dostatečné množství zaměstnanců nebo si včas najměte brigádníky. Zapojte také Mobilního číšníka, který vyrovná případný nedostatek personálu, výrazně zrychlí obsluhu zákazníků a tím zvýší jejich spokojenost.

Mobilní číšník nám přinesl neuvěřitelné zrychlení a usnadnění práce. Na baru vyjíždí objednávky pití, v kuchyni bony na jídlo. A po 12hodinové směně se každý ušetřený krok počítá.

Aneta Soukopová, restaurace No Stress, Troubsko

Vylaďte prostředí a sezónní nabídku

Osvěžující saláty z letní nabídky dejte na chvíli k ledu. Podzim přeje hutnějším pokrmům z masa, sezónní zeleniny a hub. Valašské kyselo, poctivá bramboračka, zvěřinový guláš, pečená kachna s červeným zelím i omáčky všeho druhu teď hrají prim. Nezapomeňte zařadit i oblíbené dýňové speciality na různé způsoby. Do nápojového lístku přidejte bylinkové čaje, domácí podzimní likéry, svařené víno, grog nebo ovocný punč. 

Nejen jídlem je člověk živ. Zákazníci dnes chodí do restaurace především za zážitkem a jedí i očima. Pohrajte si s výzdobou a popusťte uzdu své kreativitě. Využijte sezónní dekorace, teplé zemité barvy a slaďte ubrusy, prostírání nebo podsedáky na židlích. Přidejte svíčky, huňaté deky a plédy, barevné ubrousky, dekorativní dýně a sušené květiny. 

Pro úspěšnou obsluhu a správu restaurace, bistra, kavárny nebo jiné gastro provozovny jsou nezbytné dva klíčové prvky: dokonalý přehled a efektivita. A základem každého úspěšného podniku v gastronomii je spolehlivý pokladní systém, který se stane vaší pravou rukou. Buďte připraveni na všechny výzvy, které vám nadcházející období přinese, a poskytněte svým zákazníkům nezapomenutelný zážitek, který si zaslouží.

Komentáře

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odeslat