Zachraň hospodu!

Letošní pátek 13. 3. byl pro mnoho živnostníků černým pátkem v pravém slova smyslu. Jako opatření proti šíření epidemie nemoci Covid 19, Vláda České republiky nejprve omezila provoz restauračních zařízení ve večerních a nočních hodinách (od 20 do 6 hodin) a poté tyto podniky uzavřela úplně. Provozovatelé tak ze dne na den přišli o všechny zákazníky, a tudíž i o své příjmy. Někteří se sice ve snaze přizpůsobit se situaci rozhodli pro rozvoz hotových jídel nebo umožnili zákazníkům, aby si objednané jídlo vyzvedli u výdejního okénka, i přes to je ale současná situace v gastronomii kritická a pro mnohé živnostníky může být dlouhé přerušení provozu likvidační.

Právě proto se pokladní systém Dotykačka stal hrdým partnerem iniciativy Zachraň hospodu, jejímž hlavním cílem je propojit hospody a restaurace s jejich zákazníky a umožnit lidem přispět gastronomickým provozům v komplikované situaci a pomoci jim tak přežít do doby, než budou moci znovu naplno otevřít. Lidé, kteří chtějí podpořit svou oblíbenou restauraci nebo hospůdku, si mohou na webu iniciativy zakoupit poukaz, který uplatní v pozdější době. Poukazy můžete nakupovat od 7. dubna a jejich platnost je do 31. prosince 2020. Čísla účtů i další údaje podniků jsou v průběhu registrace i při objednávce voucheru důsledně prověřovány, a proto se nemusíte obávat, že vaše peníze skončí u někoho jiného, než u vámi vybrané hospody nebo restaurace.

Zapojit se mohou nejen jednotlivci, ale i firmy. Partneři mohou přispívat finančními částkami na vytvoření a zajištění chodu platformy, reklamním prostorem nebo komunikací s restauracemi. Nečekejte, jak se situace vyvine a zapojte se i vy. Zakoupením poukazu ve své oblíbené hospůdce si pojistíte její pozdější návštěvu a budete se mít po skončení nouzového stavu kam vrátit na vychlazené pivo, skleničku vína nebo večeři s přáteli.

Pomoci restauracím můžete také objednáním si jídla s sebou na webu Vyzvednisi.cz který zdarma podporuje restaurace a obchody, které nabízí odnos čo rozvou jídla a zboží. Restaurace a obchody vám budou za každou objednávku vděčni.

Komentáře

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odeslat