Podnikání v gastronomii umí být pěkný oříšek. Není to jenom o lahodném jídle, hezkých fotkách a slovech chvály. Důležité je mít podnik plný zákazníků, zaplacené mzdy a vyrovnané účty. Proto je dnešní host z jiného soudku. Za mikrofonem jsme přvítali analytika finančních trhů a makroekonoma Vladimíra Pikoru.
Je zbytečné být pesimistický. Dřív nebo později začne ekonomika růst. Je třeba to přečkat a v gastro průmyslu budeme muset změnit strukturu.
Vladimír Pikora je ekonom, komentátor, publicista a dokonce i autor několika knížek o ekonomii. V téměř hodinovém rozhovoru se s Lubošem Kastnerem, členem Asociace malých a středních podniků, podívají na to, co pomůže dostat vítr do plachet českého gastra po ekonomické stránce. Jaké koncepty mají budoucnost? A jak si stojí Česko v porovnání s ostatními státy? Poslechněte si nabušenou část Českého gastronomického podcastu.
Na co dalšího se můžete těšit?
- Podíváme se na to, jak jsme se dostali do ekonomické recese
- Poradíme recept na úspěšný gastrokoncept
- Řekneme si něco o (ekonomických) trendech
- Jaký vývoj předpokládá u turismu
- Co by pomohlo rozhýbat gastronomický obor
Poslouchejte na oblíbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objevte další díly se zajímavými hosty, profesionály v oboru gastronomie.