Český gastronomický podcast: Karolína Pomahač & Elena Chvojková, Bistro Karel

Jedna je v gastru od 18 let a stále ji to k němu neskutečně táhne, druhá ho teprve objevuje a přechází ze světa audiovize. Dohromady tvoří jedinečné místo v pražské Troji s nádechem Středomoří. Hostkami podcastu tentokrát byly dvě ženy, matky a podnikatelky – Karolína Pomahač a Elena Chvojková, které stojí za krásným podnikem Bistro Karel.

Karolína svoji gastro kariéru začínala prací s vínem a o několik let později si s manželem otevřeli kavárnu Slow na Vinohradech. Plány jim ale překazil covid, a tak se po pár letech rozhodli provoz ukončit. V době, kdy Karolína přišla s nápadem otevřít bistro v Troji, byla Elena věrnou zákaznicí Slow a nabídla jí pomocnou ruku. A tak se dvě ženy, které spojily stejně staré děti a jedna kavárna, rozhodly spolu podnikat – aniž by si do té doby alespoň začaly tykat.

My jsme nikdy nebyly schopné definovat koncept bistra třemi slovy. A myslím si, že v tom je to kouzlo. Umožňuje lidem dosazovat si tam svoje příběhy.

V podcastu jsme si povídali především o tom, jaké to je otevírat nový podnik, proč mají ženy podnikatelky v gastru nelehkou pozici, a také třeba o tom, jak se poprat s tím, když vašemu nápadu a konceptu zpočátku příliš nikdo nevěří. Bistro Karel totiž není specifické jen svou nabídkou – samotný prostor domu bývalého zámeckého zahradníka, kde se nachází, si přímo říká o to, aby celý koncept byl budován s větším respektem a udržitelností – nejen k jídlu, ale i ke svým zaměstnancům.

Stejně jako v některých předchozích dílech podcastu se i tady dostáváme k tomu, že nejtěžší je prosadit svůj nápad a přesvědčit okolí, že se do něj vyplatí investovat čas i peníze.

Pokud nechcete, aby vám unikly novinky, praktické tipy a inspirace, sledujte nás na našich kanálech! Najdete nás na SpotifyApple PodcastYouTube a nově i na Instagramu TikToku.

Komentáře

Odeslat