Pracoval se světoznámými šéfkuchaři a míří k tomu, že se také stane jedním z nich. Jan Knedla vaří pro restauraci Papilio ve Vysokém Újezdu a má našlápnuto k první Michelinské hvězdě v Česku mimo Prahu.
Prostě jsem do práce přišel na 7 nebo dřív, abych tam byl mezi prvními, abych si pobral ty nejlepší věci, co tam byly, poschovával, co jsem věděl, že budu potřebovat. To byl standart, takhle to prostě Francouzi dělali. Člověk zapadne do té mašinérie a je to soutěž, kdo bude lepší.
Inspiruje se každým koutem světa a díky výjimečnému přístupu k životu, jídlu a zejména k práci se mu daří zaujmout. I proto teď aspiruje na hvězdné gastronomické ocenění. Proč se vůbec vrátil ze světa zpátky do Čech? Poslechněte si nejčerstvější díl Českého gastronomického podcastu a inspirujte se nejlepšími.
Na co dalšího se můžete těšit?
- Popíše, jak vnímá úrovně Michelinských hvězd mimo oficiální stanovy
- Odhalí, proč dává důraz na lokální zemědělství
- V čem může česká gastronomie najít svůj specifický otisk
- Co mu v kariéře otevřelo oči
- Kam se plánuje posunout
Poslouchejte na oblíbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objevte další díly se zajímavými hosty, profesionály v oboru gastronomie.