Příběh rodinné cukrárny Ollies se začal psát už v roce 1999 v Ostravě. V posledních několika letech ale úspěch této cukrárny nabral na obrátkách. Rozšířil se do Olomouce a Prahy a do jejího vedení se postavili sourozenci Tereza a Jakub. A právě Jakub Gondek je hostem dnešního dílu Českého gastronomického podcastu.
S Jakubem jsme si povídali o výzvách, které přináší práce s lidmi – jak náročné je předat část odpovědnosti manažerům a postupně se oddálit od každodenního chodu firmy, když byznys roste a rozšiřuje se napříč republikou. V čem je inovativní řízení podle cílů a nebo třeba jak moc důležité je, kolika kontrolami projde výsledný dezert, než se dostane k zákazníkovi.
Je to těžké hledat takové lidi, kteří vám sednou a zároveň budou dělat to, co si představujete a v tak vysokém standardu, který očekáváte.
A jaké jsou plány Ollies do budoucna? Vydat se cestou franšízingu s investorem či bez něj? Jak najít balanc mezi výrobou a růstem poboček? Nezbývá než se nechat překvapit. My se každopádně těšíme, že si snad brzy budeme moci vychutnat jejich lahodné dezerty na ještě více místech.
Na co dalšího se můžete těšit:
- Co je nejtěžší při zavádění procesů a kontrol?
- Jak náročné je vyladit receptury?
- Proč využít mystery shopping?
- Kde se inspirovat konceptem?
- Jak skloubit byznys a rodinný život?
Pokud nechcete, aby vám unikly novinky, praktické tipy a inspirace, sledujte nás na našich kanálech! Najdete nás na Spotify, Apple Podcast, YouTube a nově i na Instagramu a TikToku.