Gastronomický průmysl je dynamický a plný výzev, což dokazuje také příběh Vojtěcha Václavíka, významného jména v české gastronomii. Povídali jsme si o výzvách i radostech spojených s rozvojem a stabilizací podniků, jako jsou Alma a Kro ve Vršovicích nebo o důležitosti adaptace na změny.
Soustředit se na organický růst a reagovat na změny v okolí je klíčem k úspěchu.
Diskuze se skloní také k významu komunitního přístupu a tomu, jak je důležité mít kolem sebe správné lidi, kteří jsou ochotni měnit se a přizpůsobovat. „Je důležité najít lidi, kteří sdílejí stejné hodnoty a přístup k práci,“ říká Vojtěch.
Odhalíme zajímavosti o jeho dalších projektech, jako je Alma Wines a Karlín, kde se Vojtěch snaží vnést nový život do této oblasti. Navzdory počátečním výzvám je nyní Karlín místem, kde se začíná rozvíjet nový kulturní život.
Na co dalšího se můžete těšit?
- Catering jako doplněk k hlavnímu podnikání
- Přizpůsobení nabídky akcím – od eventů až po snídaně
- Důležitost spolupráce a sdílení znalostí v gastronomii
- Hodnoty a kvalita podnikání bez ohledu na velikost
Poslouchejte na oblíbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objevte další díly se zajímavými hosty, profesionály v oboru gastronomie.