Dotykačka opět podpořila projekt Daruj Kelímek

Vánoční svátky jsou časem radosti, společně strávených chvil a samozřejmě také dobročinnosti. A proto, stejně jako v loňském roce, jsme i letos hrdými partnery projektu Daruj Kelímek, který propojuje návštěvníky brněnských vánočních trhů s 18 různými dobročinnými záměry. Přidejte se také a darujte svůj kelímek na dobrou věc. 

Různé kategorie, jeden cíl

Autory projektu a zakladateli spolku Daruj Kelímek jsou tři tradiční prodejci nápojů z vánočních trhů Ondřej Šibřina, Adam Vodička a Ondřej Reich.

Systém je navržen tak, aby byl snadno použitelný a efektivní. Cílem je sbírat finanční prostředky originální, a přesto velmi jednoduchou cestou.

Na vánočních trzích v Brně si zakoupíte nápoje v zálohovaných kelímcích. Při odchodu pak máte dvě možnosti. Kelímek vrátit a získat zpět svou zálohu, nebo oněch 50 Kč věnovat jedné z 18 charitativních organizací na stáncích s označením Daruj Kelímek. Ty najdete na Zelném trhu od 17. 11., na Náměstí Svobody a Moravském náměstí pak od 24. 11. 2023. Darovat kelímek můžete až do 23. 12. 2023.

Mezi dobročinnými organizacemi si můžete vybrat z šesti různých kategorií, které zahrnují podporu dětí a rodin, lidí s handicapem, seniorů, udržitelnosti, humanitární pomoc a ochranu zvířat. Přispět lze i online, přímo na transparentní účet. Aktuální stav sbírky můžete sledovat na webových stránkách Daruj Kelímek, kde se v reálném čase aktualizují částky pro jednotlivé organizace.

Technologie ve službách dobra

Loňský úspěšný ročník nás jen utvrdil v tom, že pomáhat má opravdu smysl. I letos jsme zdarma poskytli kompletní hardwarové a softwarové řešení pro všechny stánky Daruj Kelímek v celkové hodnotě přes 110 000 Kč.

V loni se vybralo včetně příspěvků na transparentním účtu neuvěřitelných 2 856 750 korun, pojďme společně tuto částku překonat. Vánoční sezóna je časem, kdy můžeme všichni ukázat svou štědrost. A díky projektu Daruj Kelímek a vaší účasti je to snadné a velmi efektivní. Spolu můžeme udělat skvělé věci a změnit svět k lepšímu, jeden kelímek po druhém. 

Komentáře

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odeslat