Ambiciózní šéfkuchař, kterého znáte z Pohlreichova souboje restaurací, si prošel několika renomovanými restauracemi, aby nasbíral cenné zkušenosti. Teď se o ně podělí i s vámi. Poslouchejte nejnovější díl Českého gastronomického podcastu!
Petr má energie na rozdávání a jde to vidět i na jeho výsledcích. Osm let strávil v Anglii, zejména v restauracích s Michelinskými hvězdami. Tam se sformoval a našel cestu k profesionálnímu přístupu v gastronomii.
I když půjdeš mýt nádobí nebo loupat brambory, cibuli, tak budeš tam a pomalu začneš. Ale už jsi v tom prostředí. Pak je těžké, když 2 – 3 roky děláš v nějaké průměrné restauraci a chceš být tady, je to pro tebe velký skok a nemusíš to zvládnout.
Petr Kunc stojí za kvalitně provedenou prací ve fine diningové restauraci Salabka. Svou kvalitou oslovila i nejpovolanější odborníky a je zařazena do průvodce Michelin.
Na co dalšího se můžete těšit?
- Povídání o začátcích v michelinských restauracích
- V čem se liší pohled západní Evropy na gastronomii
- Proč se mu osvědčila filosofie “z nuly na sto”
- Kde pramení jeho ambicióznost
- Proč mu food kritici říkali, že je blázen
- Jak může úspěch v gastro segmentu nastartovat ekonomiku pro celou republiku