Vánoční trhy rekordně přispěly na charitu – i díky Dotykačce

6. ledna proběhlo v Brně na Moravském náměstí u Jošta slavnostní vyhlášení výsledků prvního ročníku projektu Daruj kelímek, jehož partnerem byla i Dotykačka. Celkový výtěžek pokořil šestimístnou hranici a je tak důkazem, že štědrost a solidarita k vánočním svátkům prostě patří. Sbírka byla oficiálně ukončena a symbolické šeky s vybranými částkami si převzali zástupci zúčastněných organizací.

Téměř 200 000 korun za jediný den

Autory projektu a zakladateli spolku Daruj Kelímek jsou tři tradiční prodejci nápojů z vánočních trhů Ondřej Šibřina, Adam Vodička a Ondřej Reich. 

„Jsme nadšení z výsledků sbírky. Moc bych si přál, aby se z darování kelímků stala nová brněnská tradice. Necelé tři miliony v prvním ročníku jsou skvělý výsledek a věřím, že je velká šance, aby se z toho tradice stala,” uvedl za autory nápadu Ondřej Šibřina.

Do každodenního provozu stánků pro výběr kelímků se zapojilo téměř 70 dobrovolníků a brigádníků, kteří odpracovali více než 1400 hodin. Lidé vrátili celkem více než 57 000 kelímků a vybraná částka včetně příspěvků na transparentním účtu dosáhla 2 856 750 korun. Nejštědřejším dnem adventních trhů byla sobota 17. prosince, kdy návštěvníci trhů darovali prostřednictvím kelímků 190 300 korun. 

Organizátoři i partneři věří, že z jedinečného charitativního záměru vytvoří další tradici a neodmyslitelnou součást Brněnských Vánoc. A kdo ví, třeba se nechají inspirovat i další města. 

Děkujeme všem, kteří přiložili ruku k dílu

Projekt fungoval díky dobré spolupráci a vzájemnému sepětí lidí, které o Vánocích baví rozdávat radost. Dotykačka bezplatně zapůjčila veškerý hardware a software na všechny stánky Daruj kelímek a zaměstnanci podpořili dobročinné záměry dle vlastního výběru. Všem dárcům patří velký dík. 100 % vybraných peněz již bylo rozděleno charitativním organizacím, jejichž zástupci si na slavnostním vyhlášení převzali symbolické šeky. Peníze teď budou pomáhat např. rodinám v nouzi, nevyléčitelně nemocným, handicapovaným sportovcům nebo kočičím útulkům.

Komentáře

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odeslat