Když se řekne Ambiente, skoro každý si vybaví jednu z více než třiceti restaurací. Ať už je to Lokál, Eska nebo Kantýna. Věděli jste ale, že pod touhle silnou značkou roste i maloobchodní byznys?
Naším hostem byla Petra Roulland, která si vzala za úkol tenhle svět uchopit a dát mu řád. Dnes retail tvoří přes 8 % obratu celé skupiny a čítá přes 300 unikátních výrobků. Jaká ale byla cesta od pomazánky v kelímku až po sofistikovaný byznys?
Největší výzvou nebyla logistika ani obaly, ale změna myšlení. Kuchaři a šéfkuchaři jsou zvyklí tvořit mistrovská díla „na porcelán“, ale retail je o něčem jiném. Je o konzistenci, procesu a standardech.
…ten zákazník v obchodě je úplně jiný a má jiné požadavky.
V epizodě jsme do hloubky probrali, jak si Petra získala důvěru šéfkuchařů, proč se u retailu nevyplatí spěchat a jak správně nastavit cenu.
Petra dále mluvila o trendech současnosti, logistice i failech, které vedly k poučení.
Nechcete, aby vám utekly novinky, praktické tipy nebo inspirace z provozu? Sledujte nás na našich kanálech – jsme na Spotify, Apple Podcasts, YouTube, Instagramu a TikToku.