Český gastronomický podcast: Lukáš Skála, Cukrář Skála – Cukrařina je krásné, ale náročné řemeslo

Učil se od svého táty a tradiční cukrařinu povýšil na uměleckou disciplínu. Co se ale odehrává v zákulisí, než se ve vitríně objeví dokonalý zákusek?

V novém díle podcastu jsme se s Lukášem Skálou ponořili do světa, kde vládnou přesné gramy a neúprosná matematika. Prozradil nám, jak se mění trendy u svatebních dortů a proč se rozhodl nejít cestou otevírání poboček po celé republice. Kvalita a osobní dohled jsou pro něj totiž víc než kvantita.

Cukrařina je tak strašně krásný řemeslo, že pracujeme v teple, v chladu, pod střechou a máme jenom voňavý suroviny

Otevřeli jsme i téma nastupující generace a vlivu sociálních sítí. Lukáš také vysvětlil, proč sice moderní technologie vítá, ale lidskou ruku a srdce v řemesle nikdy plně nenahradí.

A co si myslí o fenoménu dubajské čokolády? Nebo jak vzpomíná na své začátky? To si poslechněte v rozhovoru. Najdete nás na Spotify, Apple Podcasts, YouTube, Instagramu a TikToku.

Komentáře

Odeslat