Blog

Sledujeme pro vás čerstvé novinky a změny z oblasti legislativy, daní, GDPR apod. a informace pravidelně aktualizujeme a doplňujeme. Přinášíme vám zajímavé tipy a prověřené odkazy. Nevíte si rady s konkrétním nařízením? Zajímá vás, na co máte nárok nebo jak postupovat v určité situaci? Obraťte se na nás, rádi vám pomůžeme.

Podnikatelská poradna
13. září 2024
Léto je v gastro průmyslu obdobím intenzivního provozu, které přináší nejen vysoké nároky na organizaci, ale i skvělé příležitosti pro růst a inovace. Po skončení sezóny je klíčové zamyslet se nad tím, co fungovalo a co je třeba zlepšit, abyste byli v příštím roce ještě úspěšnější. V tomto článku vám nabídneme 5 důležitých tipů, které […]
Číst více
Podcast
27. srpna 2024
Tentokrát jsme si do našeho podcastu pozvali Marcela Ondera, který svou kariéru odstartoval jako řezník, aby se po řadě zážitků stal uznávaným šéfkuchařem. Jeho cesta plná zvratů a překážek ho zavedla až do irských kuchyní, kde získal cenné zkušenosti a zúročil svůj talent. V Irsku to byla velká lekce, zjistil jsem, že být na Západě […]
Číst více
Podnikatelská poradna
26. srpna 2024
Marketingové kampaně jsou klíčovým nástrojem pro růst a udržení si zákazníků. Ať už provozujete jakýkoli podnik, je důležité vědět, jak účinně oslovit své klienty a motivovat je k opakovaným návštěvám. Správně zvolená kampaň vám pomůže nejen zvýšit tržby, ale také budovat dlouhodobý vztah se zákazníky, kteří se k vám budou rádi vracet. Připravili jsme pro […]
Číst více
Podcast
6. srpna 2024
Pavlína Louženská patří mezi nejvýznamnější osobnosti českého marketingu. V našem podcastu nám přiblížila, jak technologie a globální propojení ovlivňují současnou gastronomii. Žijeme v přelomové době, kdy technologická akcelerace probíhá rychleji než kdykoli předtím. Díky internetu máme okamžitý přístup k trendům z celého světa, což významně ovlivňuje i českou gastronomii. Pavlína zdůrazňuje důležitost porozumění zákazníkům a […]
Číst více
Podnikatelská poradna
1. srpna 2024
V současném světě digitalizace jsou platební terminály nezbytným nástrojem pro bezproblémový provoz. Nicméně i ty nejlepší systémy mohou někdy selhat. Abychom Vám pomohli lépe se orientovat v situacích, kdy se platební terminál chová neočekávaně, přinášíme Vám několik praktických rad a postupů. Zamítnutá transakce Pokud platební terminál transakci zamítne, znamená to, že platba nebyla úspěšná. I […]
Číst více
Reference
22. července 2024
Seznamte se s Ondrou a Ondrou a jejich značkou Něcojako. Něcojako je mladá česká firma, která stojí za výrobou poctivých limonád. Záměrem Ondrů bylo vytvořit chuťově vyvážené limonády, které budou kvalitní a vyráběné v České republice. A my věříme, že přesně tohle se jim povedlo! Proč něco jako? Jak by řekli Ondrové „podobnost s jinými […]
Číst více
Podcast
16. července 2024
Káva je neodmyslitelnou součástí gastronomie a každodenně provází nejen milovníky dobrého jídla. V našem nejnovějším dílu jsme tentokrát pozvali Martina a Karla z Nordbeans. Tato značka se věnuje kvalitnímu pražení kávy s respektem k tradičním metodám, které kladou důraz na zachování originálních chuťových profilů. Když si člověk uvědomí ten potenciál, který káva skrývá, a začne […]
Číst více
Podcast
4. července 2024
Největší filmový festival v České republice je zase po roce tady a my vám přinášíme speciální díly našeho podcastu přímo z Karlových Varů! Poslechněte si rozhovory se zajímavými osobnostmi z gastronomie a nahlédněte na festival z jiného úhlu. Václav Vojíř, majitel Bugsy’s Baru Dlouholetý organizátor karlovarského filmového festivalu a majitel legendárního Bugsy’s Baru, Václav Vojíř, […]
Číst více
Podcast
25. června 2024
Hostem tohoto dílu podcastu je Jaroslav Zatloukal, který je známý především svým nekonvenčním přístupem ke gastronomii. Svoji kariéru započal v roce 1996 v Rýmařově, kde si otevřel svou první restauraci. Od té doby ho potkala celá řada úspěšných momentů, ale i výzev, které formovaly jeho současný pohled na gastronomii. Jaroslav se s námi podělí nejen […]
Číst více
Podcast
11. června 2024
Tentokrát jsme v podcastu přivítali Martina Vymětala, experta na marketing, který s námi sdílel své bohaté zkušenosti z oblasti propagace gastronomických podniků. Přestože Martin nepochází přímo z gastro oboru, jeho perspektivy a zkušenosti přinášejí cenné vhledy pro každého, kdo chce svůj podnik posunout na vyšší úroveň. Představíme si, jakým způsobem mohou restaurace a kavárny zlepšit […]
Číst více