Marcel Onder a Luboš Kastner

Český gastronomický podcast: Marcel Onder, hotel Rankl

Tentokrát jsme si do našeho podcastu pozvali Marcela Ondera, který svou kariéru odstartoval jako řezník, aby se po řadě zážitků stal uznávaným šéfkuchařem. Jeho cesta plná zvratů a překážek ho zavedla až do irských kuchyní, kde získal cenné zkušenosti a zúročil svůj talent.

V Irsku to byla velká lekce, zjistil jsem, že být na Západě neznamená, že všechno bude dokonalé. Realita byla často mnohem tvrdší, než jsem si představoval.

Po nějaké době si však Marcel uvědomil, že práce v řeznictví v Irsku pro něj není to pravé, a rozhodl se změnit směr. Náhoda ho zavedla do hotelové kuchyně, kde začal jako myč nádobí. Jeho schopnosti se zpracováním masa však brzy zaujaly šéfkuchaře a Marcel dostal šanci ukázat svůj talent.“

Postupně se vypracoval na sous-chefa, a jak sám říká, bylo to především díky tvrdé práci a ochotě učit se nové věci. „Bylo to o každodenním zlepšování, učení se z chyb a nikdy to nevzdat,“ dodává Marcel.

Na co dalšího se můžete v dílu těšit?

  • Jak se Marcel dokázal z pozice myče nádobí vypracovat na sous-chefa v prestižním irském hotelu.
  • Jaké bylo jeho první setkání s irskými jatkami.
  • Jakým způsobem se učil angličtinu v prostředí plném kuchařských pokynů.
  • Co ho motivovalo k tomu, aby v gastronomii vytrval i přes těžké začátky.

Poslouchejte na oblíbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objevte další díly se zajímavými hosty, profesionály v oboru gastronomie.

Komentáře

Odeslat