Tentokrát jsme měli čest přivítat v podcastu Martina Štangla, významnou osobnost české gastronomie, který se s námi podělil o svou cestu k autentické kuchyni a filozofii, která stojí za jeho restaurací.
Martin Štangl se rozhodl pro změnu a přestěhoval se z Prahy na venkov, kde jeho vášeň pro lokální suroviny a přírodu nabrala nový směr. Tento krok nejen změnil jeho pohled na vaření, ale také posílil jeho cíl přenášet na talíř pravou chuť regionálních produktů.
Když se podíváte na to, jak daleko můžeme zajít s lokálními surovinami, uvědomíte si, že hranice neexistují.
V rozhovoru Martin zdůrazňuje význam digitální zdatnosti mladé generace a jejího vlivu na gastronomii a také na to, jak se sociální média stávají neodmyslitelnou součástí kuchyňského prostředí. Navzdory této digitalizaci však Martin klade důraz na autenticitu a původ surovin, které jsou pro něho a jeho tým v restauraci klíčové.
Na co dalšího se můžete těšit?
- Osobní cesta – Inspirace přírodou a její vliv
- Udržitelnost – Význam lokálních surovin
- Výzvy – Překonávání překážek udržitelnosti
- Vize – Inspirování gastronomické budoucnosti
Poslouchejte na oblíbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objevte další díly se zajímavými hosty, profesionály v oboru gastronomie.