Sezóna startuje, jste připraveni?

Přestože za oknem to zatím na vysoké teploty nevypadá, právě teď je ten pravý okamžik zamyslet se nad nastávající letní sezónou. S rostoucí ručičkou na teploměru totiž přímo úměrně poroste také chuť posedět na venkovní zahrádce. Připravte se včas, ať vás nápor hostů nezaskočí.

I letní zahrádka potřebuje technickou kontrolu

Prohlédněte důkladně venkovní nábytek. Není potřeba některý kus dokoupit či opravit? Ratanový či plastový nábytek je jednodušší na údržbu, takže ho stačí jen umýt, ten dřevěný si naopak zaslouží hlubší péči v podobě nového nátěru nebo laku.

Zaměřte se také na rozmístění stolů. To by mělo být pohodlné nejen pro zákazníky, ale i pro váš personál. A nezapomeňte ani na výzdobu, ať se u vás hosté cítí dobře. Jarní atmosféru pomohou vytvořit sezónní květiny jako např. narcisy, tulipány nebo hyacinty. A než udeří ty pravé letní teploty, přijdou vhod i deky a plédy, které příjemně zahřejí, když se sluníčku moc nechce.

TIP💡Pro snadnou orientaci na place slouží obsluze mapa stolů. Nezapomeňte v ní proto aktualizovat počet stolů a jejich přesné rozmístění.

Málo personálu? Pořiďte si šikovného pomocníka

Sehnat v dnešní době spolehlivé a zodpovědné zaměstnance není snadné. Pokud bojujete s nedostatkem personálu nebo chcete svým zaměstnancům usnadnit práci, zapojte Mobilního číšníka. Objednávky vám budou létat od stolu až do kuchyně, díky čemuž stihnete obsloužit více zákazníků ve stejném čase. Umí přijímat bezkontaktní platby, vytiskne účtenku a poradí si i se spropitným.

Nabídněte hostům chuť léta

Každá sezóna skrývá své poklady mezi surovinami. Využijte toho na maximum a přidejte do jídelníčku lokální ovoce a zeleninu, maso, ryby a čerstvé bylinky. Zařaďte do menu lehčí jídla, např. saláty a grilovanou zeleninu. Zpestřete svou nabídku nápojů o domácí limonády, míchané sezónní drinky a kávu.

TIP💡Chcete vylepšit své menu a nevíte jak na to? Přečtěte si našich 5 kroků, které vám pomohou ke skvělému menu.

Komentáře

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odeslat