Český gastronomický podcast: Iveta Fabešová

Jen málokdo u nás nezná jméno Iveta Fabešová. Cukrářka, která svoji kariéru nastartovala v televizní soutěži Na Nože!, dnes stojí za úspěšnou značkou a její ikonický dezert Citron (Lemon) zná snad každý, kdo miluje sladké.

S Ivetou jsme si povídali o její cestě cukrařinou – o tom, jaké to bylo nechat kancelářský život za sebou a skočit rovnýma nohama do mužského světa gastronomie. Během kuchařské soutěže se ujistila, že to co chce, je věnovat se gastru a otevřít si vlastní cukrárnu. Po skončení následovala vlastní malá výrobna na Smíchově, první kuchařka i první spolupráce. Únava byla obrovská, ale vzdát se ji nikdy nenapadlo. Už od dětství měla jasno – chtěla mít tu nejlepší cukrárnu v zemi, a nikdy nepochybovala, že se jí to podaří.

Nikdy jsem nepochybovala o tom výsledku. Já jsem byla vnitřně rozhodnutá o tom, že to tak bude. Do knížky Malého prince jsem si napsala, že jednou budu mít nejlepší cukrárnu v této zemi. Ne oceněními, ale tím, že tam budu mít tu radost a vášeň.

Dnes čelí úplně jiným výzvám. Nový podnik na Masaryčce je oproti klidnější Werichově vile úplně jiný – menší prostor, jiná klientela a větší důraz na efektivní procesy. S růstem byznysu roste i potřeba pevně nastaveného řízení, struktury a marketingu, který už nelze opomenout. Postupně se učí nebýt na všechno sama, více delegovat a soustředit se na to, co je pro rozvoj podnikání nutné.

Na co dalšího se můžete těšit:

  • Jaká je práce v gastru pro ženy.
  • Proč značka potřebuje příběh.
  • Jaký je český zákazník.
  • Jak začít s podnikáním.

Pokud nechcete, aby vám unikly novinky, praktické tipy a inspirace, sledujte nás na našich kanálech! Najdete nás na SpotifyApple PodcastYouTube a nově i na Instagramu TikToku.

Komentáře

Odeslat