Jak zvládnout konec léta a připravit gastro provoz na podzim?

Léto je pro většinu gastro provozů obdobím největšího ruchu. Zahrádky plné hostů, sezónní menu, brigádníci a často i delší otevírací doba. Jakmile se ale srpen přehoupne do své druhé poloviny, je dobré začít přemýšlet o nadcházející podzimní sezóně.

1. Přizpůsobte se novému provoznímu režimu

Zatímco v červenci a srpnu lidé posedávají dlouho do večera, září znamená návrat do běžného režimu. Škola, práce, tréninky, kroužky. Posilte obědové špičky a zvažte úpravu otevírací doby. Pokud zaměstnáváte studenty, je ideální chvíle sladit jejich časové možnosti se směnami.

2. Čas na úpravu menu

Blížící se podzim je perfektní příležitost pro revizi nabídky. Lehká letní jídla pomalu vystřídají sytější pokrmy. Zjednodušení menu pomůže zrychlit výdej, zefektivnit nákup surovin a lépe pracovat se skladem. Ideální je vycházet z dat, co se v minulosti opravdu prodávalo.

3. Uklidit, vyhodnotit, naplánovat

Než vypukne další sezóna naplno, je čas na provozní úklid. Nejen ten fyzický, ale taky datový. Zhodnoťte léto. Kdy byly nejsilnější dny, co se nejvíc prodávalo, jak jste na tom s marží.

4. Technologie jako pomocník

Máte chytrý pokladní systém? Využijte ho naplno – pomůže vám nejen s tržbami, ale i s docházkou, skladem nebo objednávkami z Boltu, Woltu nebo Foodory. A pokud váš současný systém tyto funkce nenabízí, možná je čas poohlédnout se jinde.

Mrkněte, co všechno Dotykačka umí. A pokud budete mít jakýkoliv dotaz, rádi vám poradíme.

Konec léta je ideální příležitost připravit se na novou sezónu. S trochou plánování, úpravou nabídky a pomocí moderních nástrojů zvládnete přechod bez zbytečného stresu.

Komentáře

Odeslat