Foto Martin a Karel Kozlovi, Nordbeans

Český gastronomický podcast: Martin & Karel Kozlovi, Nordbeans

Káva je neodmyslitelnou součástí gastronomie a každodenně provází nejen milovníky dobrého jídla. V našem nejnovějším dílu jsme tentokrát pozvali Martina a Karla z Nordbeans. Tato značka se věnuje kvalitnímu pražení kávy s respektem k tradičním metodám, které kladou důraz na zachování originálních chuťových profilů.

Když si člověk uvědomí ten potenciál, který káva skrývá, a začne s tím pracovat, otevírá se před ním úplně nový svět.

Rozvoj značky Nordbeans z malé kavárny do firmy, která se stala významným hráčem na českém trhu, byl plný výzev. Přechod do světa profesionálního pražení kávy zahrnoval nejen získání potřebných znalostí, ale i budování vztahů s farmáři a dodavateli. „Vždycky to bylo o vztahu k tomu, co děláme,“ vysvětluje Lukáš. Důležitým milníkem byla cesta do Kolumbie, která umožnila Nordbeans navázat přímé partnerství s místními farmáři a zajistit tak pravidelný přísun kvalitních kávových zrn.

Na co dalšího se můžete v dílu těšit:

  • Vztah s farmáři a přímý dovoz kávy: Vliv přímého dovozu na kvalitu kávy a etické aspekty spolupráce s farmáři.
  • Osobní příběhy zakladatelů Nordbeans: Jak bratři z malé kavárny vybudovali úspěšnou pražírnu a jaké výzvy museli překonat.
  • Výzvy v prvních letech podnikání: Klíčová rozhodnutí a obtíže, které formovaly růst firmy v náročném oboru.
  • Udržitelnost a inovace v pražení kávy: Jak Nordbeans implementuje udržitelné praktiky a přináší inovace do svého podnikání.

Poslouchejte na oblíbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objevte další díly se zajímavými hosty, profesionály v oboru gastronomie.

Komentáře

Odeslat