Roman Havlík, Svijany – Autenticita je nejdůležitější

V malebné vesničce, přímo v prostorách pivovarského zámku, jsme si povídali s Romanem Havlíkem, ředitelem Pivovaru Svijany. Vyprávěl nám příběh o úspěchu, který nebyl řízený kampaněmi, ale láskou k řemeslu a nadšením pivařů.

Došlo i na klíčové hodnoty. Tradiční suroviny jako humnový slad, vlastní chmel původního klonu a pivo kvašené v otevřených spilkách. Právě v lidech a jejich přístupu je síla Svijan, jak dokazuje i historka z provozu:

„Sládek by ti jako nadával?“ zeptal jsem se pracovníka, který po pracovní době drhnul káď. Odpověděl: „No to taky, ale to pivo by pak stálo za ho*no.“

Řeč přišla i na současnost a budoucnost. Jak se pivovar vyrovnává s moderními výzvami, proč jsou „intuitivně ekologičtí“ a proč je pro ně pivo dodnes hlavně srdeční záležitost.

Poslechněte si příběh o tom, že poctivost, nadšení a autenticita mohou být tou nejsilnější marketingovou strategií. 

 

 

Nechcete, aby vám utekly novinky, praktické tipy nebo inspirace z provozu? Sledujte nás na našich kanálech – jsme na Spotify, Apple Podcasts, YouTube, Instagramu a TikToku.

Komentáře

Odeslat