Podcast
26. listopadu 2024
Jak vypadá cesta od půjčovny Segwayů k jednomu z nejlepších burgerových konceptů v Praze? Nikita Sidorov se v našem podcastu podělil o to, jak vstoupil do neznámého oboru gastronomie, co ho naučily první nezdary, a jak s parťákem Timem vytvořili koncept Hoxton Burgers, který dnes patří mezi oblíbené gastro podniky v Praze. Já si myslím, […]
Číst více
Podcast
5. listopadu 2024
Nový díl našeho Českého gastronomického podcastu představuje Josefa Krýsla, legendu českého pivovarnictví. Josef se s námi podělil o svou cestu od tradičního pivovaru až k vlastním projektům, které si získaly pozornost nejen u nás, ale i v zahraničí. Jeho pohled na pivovarský svět a zejména na malé a řemeslné pivovary je vskutku inspirativní. Najednou zjistíš, […]
Číst více
Eventy
23. října 2024
Od 21. do 23. listopadu se v PVA Expo Letňany uskuteční už 14. ročník veletrhu For Gastro & Hotel, který přináší to nejlepší ze světa gastronomie, pohostinství a moderních technologií. Ani letos si tuto akci nenecháme ujít a budeme u toho! Ať už se zajímáte o nové trendy, inovativní vybavení, nebo vás láká neotřelá inspirace […]
Číst více
Podcast
23. října 2024
Hostem tohoto dílu byl Michal Voldřich, průkopník českého minipivovarnictví a prezident Českomoravského svazu minipivovarů. Michal s námi sdílel své zkušenosti z více než 30 let působení v oboru a přiblížil vývoj minipivovarů i výzvy, které přinesla pandemie. Když jsme začínali, lidé na kvasnicové pivo koukali jako na zkažené. Dnes už je to naopak – čím […]
Číst více
Podcast
8. října 2024
Hostem tohoto dílu Českého gastronomického podcastu byl Jiří Nehasil, výkonný ředitel společnosti Makro. Jiří s námi sdílel své zkušenosti z prvního roku ve vrcholné manažerské pozici, který byl plný výzev. Je dobré mít na začátku připravený plán, ale samozřejmě zjistíš, že je to podobné jako ve fotbale – s první akcí se plán rozpadá a […]
Číst více
Podcast
27. srpna 2024
Tentokrát jsme si do našeho podcastu pozvali Marcela Ondera, který svou kariéru odstartoval jako řezník, aby se po řadě zážitků stal uznávaným šéfkuchařem. Jeho cesta plná zvratů a překážek ho zavedla až do irských kuchyní, kde získal cenné zkušenosti a zúročil svůj talent. V Irsku to byla velká lekce, zjistil jsem, že být na Západě […]
Číst více
Podcast
6. srpna 2024
Pavlína Louženská patří mezi nejvýznamnější osobnosti českého marketingu. V našem podcastu nám přiblížila, jak technologie a globální propojení ovlivňují současnou gastronomii. Žijeme v přelomové době, kdy technologická akcelerace probíhá rychleji než kdykoli předtím. Díky internetu máme okamžitý přístup k trendům z celého světa, což významně ovlivňuje i českou gastronomii. Pavlína zdůrazňuje důležitost porozumění zákazníkům a […]
Číst více
Reference
22. července 2024
Seznamte se s Ondrou a Ondrou a jejich značkou Něcojako. Něcojako je mladá česká firma, která stojí za výrobou poctivých limonád. Záměrem Ondrů bylo vytvořit chuťově vyvážené limonády, které budou kvalitní a vyráběné v České republice. A my věříme, že přesně tohle se jim povedlo! Proč něco jako? Jak by řekli Ondrové „podobnost s jinými […]
Číst více
Podcast
16. července 2024
Káva je neodmyslitelnou součástí gastronomie a každodenně provází nejen milovníky dobrého jídla. V našem nejnovějším dílu jsme tentokrát pozvali Martina a Karla z Nordbeans. Tato značka se věnuje kvalitnímu pražení kávy s respektem k tradičním metodám, které kladou důraz na zachování originálních chuťových profilů. Když si člověk uvědomí ten potenciál, který káva skrývá, a začne […]
Číst více
Podcast
4. července 2024
Největší filmový festival v České republice je zase po roce tady a my vám přinášíme speciální díly našeho podcastu přímo z Karlových Varů! Poslechněte si rozhovory se zajímavými osobnostmi z gastronomie a nahlédněte na festival z jiného úhlu. Václav Vojíř, majitel Bugsy’s Baru Dlouholetý organizátor karlovarského filmového festivalu a majitel legendárního Bugsy’s Baru, Václav Vojíř, […]
Číst více