Lucerna je klenot ukrytý pod zemským povrchem

Dotykačka úspěšně vyvrátila obavy z dlouhých front a zbytečného zdržování.

Nenápadný vchod v pasáži na Štěpánské ulici ukrývá již téměř stoletý poklad. Jedna z prvních železobetonových staveb v Praze v památkově chráněném komplexu měla původně sloužit jako hokejový stadion. Dodnes je vytápěná parovodem a na třech podlažích pojme 2500 návštěvníků nejrůznějších akcí, od hudebních koncertů a plesů, přes konference, přednášky až po módní přehlídky či taneční soutěže. Jak už jistě tušíte, řeč je o Velkém sále Lucerny.

Jedním ze tří provozních je charismatický pan Vodrážka, který zde působí už dvacet let. Že své práci opravdu rozumí je znát už po pár větách. Svým vyprávěním dokáže podtrhnout slavnostní atmosféru celého prostoru. Tu mimo jiné vyzdvihuje i působivá výzdoba a osvětlení sálu. Akce se zde pořádají celoročně a mají nejrůznější charakter. Klidnější období nastává od června do září, kdy přichází na řadu údržba budovy, drobné opravy, úklid a čištění sedadel. 

Pan Vodrážka má také na starosti kamerový a pokladní systém. V celé budově je umístěno celkem 17 pokladen – 11 pevných, které jsou po dvojicích rozmístěné na hlavních barech a ve výčepu a 6 mobilních pro obsluhu mezi diváky na nápojových vozících. Hlavním kritériem pro výběr byla spolehlivost, jednoduchost a rychlost celého systému, který musí během akce v krátkém čase bez problémů odbavit stovky až tisíce návštěvníků. Dotykačka úspěšně vyvrátila obavy z dlouhých front a zbytečného zdržování. Dosud nezaznamenali větší technické potíže, které by ohrozily provoz nějaké akce. Pro všechny případy mají jednu pokladnu určenou jako náhradní. Jelikož nepotřebují vést skladové hospodářství, vystačí si s licencí Snadno na všech zařízeních. Platební terminály v nejbližší době zavádět nehodlají, v pasáži je několik bankomatů a poptávka po platbě kartou není tak vysoká, jak by se mohlo zdát. 

Oceňují možnost vzdálené správy, kterou využívají pro nastavení nových produktů, pro jejich úpravu a synchronizaci s ostatními pokladnami. Využívají sofistikované dělení kategorií a položek, jelikož nabízený sortiment se na jednotlivých prodejních místech liší. Novinky v aplikaci čerpá pan provozní na pravidelných školeních, které jsou pro zákazníky Dotykačky pořádány zdarma několikrát do roka na různých místech republiky. 

Tři otázky na konec:

Jak vysoké byly náklady na pořízení potřebného vybavení?

Velmi vysoké. Mimo nákladů na kamerový a pokladní systém jako takový jsme museli celý sál vybavit dostatečným pokrytím Wi-Fi, abychom zabezpečili komunikaci pokladen s Finanční správou.

Má vůbec tento prostor nějaké nevýhody?

Např. tu není výtah. Prostor tudíž jednak není bezbariérový a také veškerou techniku je nutné nanosit po schodech až na určené místo.

20 let v jednom zaměstnání, to už se dnes jen tak nevidí. Jak se bráníte stereotypu a dokáže vás vůbec ještě něco překvapit nebo zaskočit?

Každý den je originál a to platí i pro akce, stále mne něco překvapuje :-), takže se stereotypu nemusím bránit.

4 responses to “Lucerna je klenot ukrytý pod zemským povrchem”

  1. ….a poptávka po platbě kartou není tak vysoká, jak by se mohlo zdát. … Toto je absolutní nesmysl. Pokaždé, kdy tam jsme, se lidi ptají na platbu kartou.

    • Dobrý den, Michale,

      díky za vaši zpětnou vazbu. Všimněte si prosím, že rozhovor se zákazníkem byl realizován v listopadu 2018, už je to nějaký ten pátek. Situace se od té doby pravděpodobně změnila a poptávka po platbách kartou je nyní na vzestupu. Další důvod, proč si pořídit Dotypay 🙂 Až půjdete příště do Lucerny na koncert, možná už ho budou mít.

      Mějte se krásně! Jana z Dotykačky

  2. Dobrý den,
    moc děkuji za odpověď. Jsem si toho vědom a bohužel konstatuji, že v roce 2023 je situace v Lucerně stále stejná – tedy bez platebních karet.

    • Dobrý den, Michale, díky za upozornění. V tom případě je načase poslat tam našeho obchodního zástupce 🙂

      Mějte se fajn. Jana z Dotykačky

Komentáře

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odeslat