Pomáháme rodinám zvládnout distanční výuku

Situace okolo koronaviru s sebou přinesla mnohé komplikace. Jednou z nich byla i distanční výuka, kdy se doslova ze dne na den plošně uzavřely školy a výuka se přenesla do dětských pokojů či pracoven rodičů, na což nebyly mnohé domácnosti dostatečně technicky vybavené.

Jak se ukázalo, existuje řada dětí, které nemají potřebné zařízení, jakým je počítač nebo internetové připojení. Zejména pak děti ze sociálně slabších rodin jsou tak znevýhodněné a nemohou držet krok se svými spolužáky. Právě na pomoc těmto rodinám, ale také na podporu distanční výuky, která se může v budoucnu kdykoliv opakovat a na řadě škol je již nyní opět v provozu, vznikla iniciativa Počítače dětem.

Zapojit se může každý, kdo chce pomoci a má doma nebo ve firmě techniku, kterou již nevyužívá, a která ještě může posloužit někde jinde. Vítány jsou počítače, notebooky, monitory, klávesnice, myši, mikrofony nebo třeba webové kamery, které usnadní propojení studentů s vyučujícími.

Jedním z dárců se stala i společnost Dotykačka, která poskytla celkem 9 notebooků, 11 myší, 9 klávesnic a 4 monitory. Předání proběhlo za přísných hygienických opatření v úterý 22. září 2020 na pražské pobočce společnosti Mironet.cz a. s., která je partnerem tohoto projektu. Všechny komponenty nyní čeká kontrola, případná obměna některých součástek, instalace operačního systému a důkladná dezinfekce. Následně budou společně s ostatními distribuovány do škol a konkrétním studentům.

Pomoci můžete i Vy. Stačí vyplnit darovací formulář nebo zaslat finanční dar na konto Nadačního fondu IT People – 277704537/0300. Získané prostředky budou použity k nákupu nových, či repasovaných počítačů a usnadní dětem i rodičům distanční vzdělávání.

Těší nás, že jsme se mohli zúčastnit a poslat naši techniku do domácností, kde ji nyní opravdu potřebují a třeba si ji nemohou dovolit. Přejeme hodně trpělivosti rodičům i dětem a věříme, že jim počítače od nás pomohou zvládnout učení na jedničky.

Komentáře

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odeslat