I vy můžete změnit něčí životní příběh

Každý se občas ocitne v situaci, kdy potřebuje pomoc ostatních. Ať už se jedná o nákladnou zdravotní péči, podporu sportovního nebo kulturního projektu či pomoc v těžké životní situaci, je dobré vědět, že na to nejsme sami. A pokud se taková situace netýká přímo vás, věřte, že se v ní aktuálně nachází mnoho jiných lidí a my ostatní jim můžeme jednoduše pomoci.

V roce 2019 vznikla online platforma Donio, která pomáhá měnit životní příběhy. Na Doniu je možné založit finanční sbírku nebo crowdfundingovou kampaň, zcela zdarma a bez poplatků a požádat tak o pomoc širokou veřejnost. Donio si z vybrané částky nebere žádnou provizi a 100 % finančních prostředků tak putuje přímo do rukou těch, kteří je nejvíce potřebují. 

Jedním z projektů byla i sbírka Společně pro Moravu, jejímž cílem bylo vybrat peníze pro ty, kteří z minuty na minutu přišli o střechu nad hlavou při ničivém tornádu v červnu 2021. Pod hlavičkou tohoto projektu vzniklo 259 jednotlivých sbírek pro konkrétní rodiny nebo drobné živnostníky z nejvíce zasažených oblastí. A protože vlna solidarity byla skutečně obrovská, vybralo se v těchto sbírkách celkem 84 449 575 Kč.

Do aktivní pomoci se zapojila také společnost Dotykačka, která mezi svými zaměstnanci vybrala během několika málo dní neuvěřitelných 158 300 Kč a tato částka byla věnována právě prostřednictvím platformy Donio. Věříme, že náš příspěvek alespoň částečně pokryje náklady k vybudování nového domova obyvatelům Hrušek a děkujeme všem, kteří se do sbírky zapojili. 

A zapojit se můžete i vy. Je to snadné. Prohlédněte si aktuálně běžící výzvy k pomoci a vyberte si tu, která je vašemu srdci nejbližší. Každá koruna může pomoci a žádná částka není malá. I vy můžete změnit něčí životní příběh.

Komentáře

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odeslat