„Dotykačka má profesionální servis a můžu se na ni vždy spolehnout.“

Češi jsou národem pejskařů. V našich domácnostech jich podle odhadů veterinářů najdeme přes dva miliony. Kočky se těší menší oblibě, je jich asi milion. Mezi další oblíbence patří andulky, zakrslí králíci, morčata, křečci, rybičky a v poslední době také exotická zvířata jako agamy, varani, leguáni, želvy a další. Jednoduše, více než 70 % obyvatel ČR vlastní nějaké to domácí zvířátko, které je mnohdy právoplatným členem rodiny a jsme ochotni za jeho stravu, pohodlí a zábavu utratit ročně nemalou částku. 

V městské části Brno Bystrc v obchodním centru MAX najdete chovatelské potřeby, s dlouholetou tradicí, které jsou doslova rájem pro všechna zvířátka. Vede je sympatický majitel pan Rohlínek a o stálé zákazníky nemá nouzi. Lidé nás znají, najdou si nás. Jako jediní prodáváme taky rybářské potřeby, to se nikde v chovatelských potřebách nedělá. Tím jsme specifičtí a jezdí k nám lidé i ze vzdálenějšího okolí. 

Mimo chovatelských potřeb a rybařiny prodávají i drobná zvířátka – křečky, morčata, potkany nebo akvarijní rybičky. A fungují také jako pobočka Zásilkovny. Jako prodejna krmiva pro zvířata zůstal jeho obchod otevřený i v době pandemie, která mu oproti ostatním paradoxně přinesla nárůst nových zákazníků. Nechci to zakřiknout, ale daří se nám dobře. Prodáváme i na e-shopu, ale tam nám to tolik nejde. Je kolem toho hodně administrativy a málo času. Osobní prodej je lepší, ten nás drží. Lidi přijdou, všechno si na vlastní oči prohlídnou, zeptají se. Je to pro ně jednodušší.“

Kvůli velkému množství zboží již dvakrát zvětšovali prodejnu a místa je stále nedostatek. Středně velký obchůdek je od podlahy po strop zaskládaný sortimentem, který často nenajdete ani u velkých obchodníků. Každému zákazníkovi se individuálně věnují, poradí a pomohou s výběrem. Jsem tu od rána do večera, každý den. Volno mám jen v neděli. Na koníčky už není čas. Kdyby bylo kam, klidně bych to ještě rozšířil. Dodává majitel.

Když si poprvé vybíral pokladní systém, váhal mezi Dotykačkou a O2, i když nabídek měl více. Vybral si tenkrát O2. Co rozhodlo? Cena. Víte, vždycky se musíte pro někoho rozhodnout. A tady rozhodla cena. Díky vysokému obratu na kartě jsem měl celý systém zdarma. Všechno více méně fungovalo až do teď. Společnost O2 totiž ukončila provoz svých pokladen a všichni zákazníci byli nuceni najít si nového dodavatele pokladního systému. A protože systém, který mu byl doporučen se zaměřuje výhradně na gastro a absolutně tak svými funkcemi nevyhovuje maloobchodu, oslovil pan Rohlínek znovu Dotykačku. To, co mi nabízeli místo e-kasy, byla hrůza. Teď jsme velmi spokojeni. Dotykačka má velký displej, nemusíme scrollovat, funkčně je vynikající a rychlá. Obchodní zástupce mi všechno vysvětlil, ukázal, a je vidět, že tomu opravdu rozumí. Stačí jen laicky naznačit, co potřebuju a on hned perfektně vysvětlí, jak to mám udělat.

Navzdory neuvěřitelnému počtu položek nevedou skladové hospodářství a přiznávají, že inventura tak pro ně znamená obrovské množství práce. Přesto se rozhodli zůstat jen u etiketovacích kleští a ručního počítání zboží. Inventuru děláme ručně za plného provozu. Jsme ze staré školy. Nechceme už zavádět sklady, čárové kódy apod. Jsme zvyklí dělat to postaru a nevadí nám to. Zvažoval jsem to, ale pro nás by to znamenalo na týden zavřít, všechno zboží přepočítat, označit, nasázet položku po položce do systému a do toho se nám už nechce.

Nejvíce bojují s nedostatkem zboží a narůstající cenou dopravy. Mnoho položek je u našich dodavatelů nedostupných, doprava navíc neustále zdražuje. Lodě stojí zaparkované na moři, zboží je v kontejnerech na seřazovacím nádraží a my čekáme.

A s blížící se vánoční sezónou začínají také hledat brigádníky. Máme dva stálé zaměstnance. Původně jsme chtěli někoho dalšího na trvalo, ale nedaří se nám, protože máme náročné požadavky na vzdělání dané živnostenským zákonem. Intenzivně tedy hledáme aspoň brigádníky. Takže pokud máte zájem o práci v království pro mazlíčky nebo chcete tomu svému pořídit něco dobrého na zub, Kubíčkova 8 Brno je ta správná adresa. 

Komentáře

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odeslat