Další rána pro živnostníky v podobě nových opatření

V pondělí 12. října ve večerních hodinách vydala Vláda ČR po dlouhém jednání seznam nových restriktivních opatření, která mají zpomalit šíření koronaviru. Přinášíme vám ve stručnosti ta nejzásadnější, jejich kompletní seznam pak najdete na stránkách Ministerstva Zdravotnictví ČR. Doufáme, že se situace brzy zlepší a život se vrátí do normálních kolejí. Do té doby vám budeme přinášet vždy čerstvé informace a zodpovíme všechny vaše dotazy. Jsme tu pro vás.

Omezení shromažďování

Od 14. října do do 3. listopadu platí omezení shromažďování na max. 6 osob (s výjimkou rodin a zaměstnání).

Plošné uzavření restaurací, barů, klubů a hospod

Od 14. října do 3. listopadu budou zcela uzavřeny všechny provozovny stravovacích služeb (s výjimkou hotelových restaurací, které mohou být k dispozici svým hostům do 20:00 hodin a otevřené může zůstat také stravování pro zaměstnance, tzn. závodní jídelny a kantýny). Restaurace budou moci vydávat jídlo pouze s sebou. Výdejní okénka restaurací však budou moci fungovat do 20:00.

Náš tip: Vyzkoušejte objednávkový systém Vyzvednisi.cz a zůstaňte v kontaktu se svými zákazníky.

Zákaz pití alkoholu na veřejných místech.

Od 14. října do 3. listopadu platí zákaz pití alkoholu na veřejně přístupných místech, tzn. na ulicích, v parcích, na hřištích apod.

Roušky také na zastávkách

Od 13. října až do odvolání bude nově povinné nosit roušky i na zastávkách veřejné dopravy, tedy na jejich nástupištích, v přístřešcích a čekárnách. Nadále platí předchozí nařízení chránit si nos a ústa ve všech uzavřených prostorách, při cestování veřejnou dopravou, na úřadech, v sociálních a zdravotnických zařízeních.

Uzavření škol

Od 14. října do 1. listopadu budou zavřené všechny školy pro prezenční výuku, žáci a učitelé tak přejdou na distanční vzdělávání (s výjimkou mateřských škol).  Toto nařízení je komplikací nejen pro rodiče, ale také pro zaměstnavatele, kteří se snaží svým zaměstnancům vyjít vstříc např. v podobě povolení práce z domova, tzv. homeofficu.

Náš tip: Zorganizujte si svůj čas, poradíme Vám, jak zvládnout dlouhodobý home office.

Komentáře

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odeslat