„S Dotykačkou máme prodej pod palcem.“ 

Popcorn už dávno není jen o šunce a sýru a nemusíte chodit do kina nebo si ho připravovat doma v mikrovlnce, abyste si na něm pochutnali. V centru Prahy najdete unikátní prodejnu, jedinou svého druhu u nás, kterou provozuje sympatická paní Inga s ukrajinskými kořeny. V Pop pause popcorn můžete ochutnat na 40 druhů této oblíbené pochoutky ve slaných i sladkých variantách, včetně netradičních příchutí jako např. kiwi, chilli nebo parmezán. A nechybí ani sezónní limitované edice k Vánocům, Velikonocům či na Valentýna. 

Jsme velmi specifická prodejna. Dotykačka je přehledná a můžeme si nastavit kategorie zboží podle sebe a spojit výrobu s prodejem. Přenosný terminál je zase hodně praktický na cestách. Často jezdíme ven, kde se zúčastňujeme různých akcí a terminál nám usnadňuje prodej.

Zajímavý životní příběh i výběr sortimentu

Inga Petryčka se z rodné Ukrajiny přestěhovala do Prahy ve dvaceti letech. „Praha byla pro nás vždycky opravdovým centrem, ke kterému jsme se cítili vázáni svou historickou identitou.“  Chtěla zde vybudovat stabilní zázemí pro svoji rodinu a zajistit si pohodový život. Vystudovala obor ekonomie a management a díky práci v oblasti zahraničního obchodu nasbírala bohaté zkušenosti a pustila se do vlastního podnikání. 

Ale proč zrovna popcorn? „Každý má rád malé svačinky a přišlo mi, že v Praze je velmi málo obchodů s kvalitními sladkostmi, mezi které patří i popcorn se sladkou příchutí. Udělala jsem si malý průzkum trhu, obešla pár supermarketů, a nakonec jsem se rozhodla pro popcorn.“  Sama má popcorn moc ráda, mezi její nejoblíbenější příchutě patří jahoda, vánoční speciál a hořčice s medem.   

Popcorn připravuje pouze z výběrové kukuřice, která se pěstuje právě pro přípravu tohoto produktu. Měsíčně zpracuje asi 50 kg. Využívá také přírodní ingredience a ekologické obaly, od klasických kyblíčků, přes kelímky a krabičky, včetně dárkových balení. „Rozhodli jsme se balit popcorn s ohledem na přírodu a preferujeme papír před plastem. Našim cílem je uchovat kvalitu produkce co nejdéle.“ 

Od dětí přes studenty až po babičky

Pro své zákazníky nabízí pohodové posezení, pro maminky s malými dětmi je připravený dětský koutek a ti, kterým se nechce zvedat z gauče si mohou nechat tuto pochoutku přivést až ke dveřím. Máme zákazníky, kteří si popcorn objednávají například na oslavy dětských narozenin, rodinné slavnosti nebo například na svatby.

A kdo chodí mlsat nejčastěji? Je to velmi různorodé. Chodí k nám mladší i starší generace. Rodiče s dětmi, studenti z nedaleké střední školy, starší lidé zase nakupují pro své děti a vnoučata. Držitelé karty ISIC navíc získají příjemnou 15% slevu. 

Inga by svůj popcorn ráda dostala do kin i na festivaly

V budoucnu by Inga ráda otevřela pobočky na dalších místech a jejím snem je navázat spolupráci s menšími pražskými kiny nebo s pořadateli letních festivalů. Spolupráci bych si rozhodně moc přála. Chodí k nám totiž hodně lidí, kteří si před kinem nakoupí popcorn právě u nás, protože máme opravdu širokou nabídku. A na festivalech by kvalitně vyrobený popcorn mohl jít na dračku.

V plánu jsou i nové bláznivé příchutě, například popcorn, který by byl sladký, kyselý i pálivý zároveň. A protože má Inga srdce na pravém místě, chce jednou za čas poslat kornout s popcornem i dětem do dětských domovů. 

Komentáře

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odeslat