Daruj kelímek na dobrou věc

Vánoce jsou časem klidu a pohody, ale také štědrosti a obdarovávání. A díky charitativnímu projektu Daruj kelímek, jehož partnerem je i Dotykačka, získá téma dobročinnosti letos zcela nový rozměr. Unikátní počin, který nemá v České republice obdoby totiž propojuje účastníky brněnských vánočních trhů s 18 vybranými dobročinnými záměry a jeho cílem je vybrat nebývale vysokou částku, a to velmi originálním, a přitom jednoduchým způsobem. 

Celý systém je jednoduchý, a proto věříme, že i funkční. Na brněnských trzích dostanete nápoje do zálohovaných vratných kelímků. Při odchodu si budete moct vybrat, jestli je normálně vrátíte a dostanete vratnou zálohu zpět nebo uděláte dobrý skutek a věnujete zálohu jedné z 18 charitativních organizací na stáncích označených Daruj Kelímek. Celých 50 korun pak poputuje konkrétní organizaci, kterou si na stánku vyberete, říká Ondřej Šibřina, jeden ze zakládajících členů spolku Daruj Kelímek.

Pro děti, seniory i opuštěná zvířata

Stánky Daruj kelímek najdete v Brně na Zelném trhu a náměstí Svobody od 25. 11. do 23. 12. 2022 a na Moravském náměstí až do 6. 1. 2023. Koho podpoříte, je zcela na vás. Finální výběr obsahuje dobročinné záměry ze 6 různých kategorií: děti a rodina, humanitární pomoc, lidé s handicapem, senioři, udržitelnost a zvířata. “Někdo přirozeně tíhne k pomoci opuštěným zvířatům, jiný se zajímá o aktuální mezinárodní dění a dalšího dojímají příběhy znevýhodněných dětí. 6 kategorií zaručí, že s dobrým pocitem může přispět každý”, doplňuje Adam Vodička, další ze zástupců spolku. 

Jak konkrétně vašich 50 korun pomáhá, můžete sledovat online na stránkách Daruj kelímek, kde se příspěvky průběžně načítají na konta jednotlivých organizací. A pokud to na trhy nestihnete osobně, můžete přispět libovolnou finanční částkou na transparentní účet. V prvních dnech se vybralo již bezmála 300 000 korun a celková částka neustále narůstá. 

Dotykačka pomáhá

Projekt nám byl od začátku blízký a jsme rádi, že můžeme být jeho součástí. Zapůjčili jsme bezplatně veškerý hardware a software na všechny stánky Daruj kelímek a naši zaměstnanci podpořili dobročinné záměry dle vlastního výběru. Až půjdete na brněnské vánoční trhy nakupovat dárky pro své blízké, nezapomeňte ochutnat lahodný punč nebo horký svařák a darujte kelímek na dobrou věc. Vašich 50 korun v konečném součtu změní život k lepšímu mnoha lidem.

2 responses to “Daruj kelímek na dobrou věc”

  1. Dobrý den, lze uplatnit prosincové dary za kelímky na odečet daně? Popř co k tomu potřebujete? Mám schovaný lítečky od toho co jsme darovala. Děkuji Marcela

    • Dobrý den, Marcelo,

      jakékoliv slevy na dani uplatňujete v rámci svého daňového přiznání. My od vás v tomto směru nic nepotřebujeme. Jsme pouze společnost, která zapůjčila organizátorům naše pokladny. Doporučujeme vám tedy obrátit se na vašeho účetního nebo daňového poradce.

      Děkujeme a přejeme vám krásný den. Jana z Dotykačky

Komentáře

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odeslat