Podnikatelská poradna
19. března 2025
Pomalu ale jistě se nám blíží letní sezóna a s ní i čas brigádníků. Přehledně uspořádaná pokladna vám pomůže při jejich zaučování, ale ušetří čas i stálým zaměstnancům. Přinášíme vám tipy, jak si co nejlépe organizovat položky v pokladně tak, aby vám to usnadnilo práci. Názvy položek Základem každé přehledné pokladny jsou jednoznačné názvy položek. […]
Číst více
Podcast
17. března 2025
Jak se z malého kempu v šumavské vesnici stalo vyhlášené bistro, za kterým jezdí lidé z celé republiky? A jaké to je otevřít restauraci v nejmrazivější obci Česka? O tom jsme si v našem podcastu povídali s Jitkou Sauvage, zakladatelkou Divokýho bistra a nové restaurace NADIVOKO. Tento rok oslaví Divoký bistro 10 let. V prosinci […]
Číst více
Podcast
4. března 2025
Jen málokdo u nás nezná jméno Iveta Fabešová. Cukrářka, která svoji kariéru nastartovala v televizní soutěži Na Nože!, dnes stojí za úspěšnou značkou a její ikonický dezert Citron (Lemon) zná snad každý, kdo miluje sladké. S Ivetou jsme si povídali o její cestě cukrařinou – o tom, jaké to bylo nechat kancelářský život za sebou […]
Číst více
Podnikatelská poradna
20. února 2025
S příchodem února sílí debata o vlivu alkoholu na zdraví a o jeho nadměrné konzumaci v Česku. Jaký dopad má ale tato osvětová kampaň na gastro provozovny, pro které je konzumace alkoholu přirozenou součástí tržeb? Data ukazují, že únor je ve skutečnosti až druhotný, tím skutečně „suchým“ měsícem je jednoznačně leden. Suchý leden Každoročně s […]
Číst více
Podcast
18. února 2025
Co se vám vybaví jako první, když se řekne Brno? Nám jednoznačně špičkové gastro! A právě proto jsme si do podcastu nemohli pozvat nikoho jiného než Michaelu Luňáčkovou, kterou můžete znát z instagramového profilu Food Lover Brno anebo marketingové agentury Cognito. S Míšou jsme si povídali o tom, proč Brno stagnuje poté, co v předešlých […]
Číst více
Podcast
4. února 2025
Příběh rodinné cukrárny Ollies se začal psát už v roce 1999 v Ostravě. V posledních několika letech ale úspěch této cukrárny nabral na obrátkách. Rozšířil se do Olomouce a Prahy a do jejího vedení se postavili sourozenci Tereza a Jakub. A právě Jakub Gondek je hostem dnešního dílu Českého gastronomického podcastu. S Jakubem jsme si […]
Číst více
Dotykačka pomáhá
14. ledna 2025
Žít s handicapem není jednoduché, naštěstí existují takové organizace jako je Centrum MARTIN. Ta pomáhá lidem se zdravotním postižením v integraci do společnosti a zapojování se do pracovního života. A jsme rádi, že jsme se stali jejich partnery a alespoň trochu můžeme podat pomocnou ruku i my. V Karlíně i na Žižkově V tréninkových kavárnách […]
Číst více
Podcast
14. ledna 2025
Vzduchotechnika – na první pohled neviditelná, ale velice důležitá součást pro provoz a samotný výkon gastro podniku. V této speciální „technické“ epizodě jsme přivítali Karla Kubínka, projektanta a experta na vzduchotechniku. Povídali jsme si o tom, jak se v posledních 20 letech změnil pohled a přístup k projektování vzduchotechniky v gastru, a proč není možné […]
Číst více
Podnikatelská poradna
8. ledna 2025
Nový rok je tady a s ním přichází skvělá příležitost bilancovat, co se v minulém roce podařilo, a zároveň položit základy úspěchu pro rok 2025. Možná jste zaznamenali rekordní tržby, možná vás některé situace naučily, kde je prostor pro zlepšení. Ať už jsou vaše plány jakékoliv, Dotykačka vám poskytne praktické nástroje, které vám pomohou pracovat […]
Číst více
Dotykačka pomáhá
8. ledna 2025
Letošní charitativní sbírka Daruj Kelímek překonala veškerá očekávání a ukázala, že štědrost lidí nezná hranic. Od 15. listopadu do 23. prosince se díky vám podařilo vybrat neuvěřitelných 4 546 050 Kč – částku, která o více než milion korun překonala loňský výsledek! Tato částka bude rozdělena mezi osmnáct vybraných dobročinných organizací. Jsme rádi, že můžeme […]
Číst více