Další vlna rozvolňování opatření Covid-19

Přinášíme Vám rychlý a stručný přehled dalšího uvolňování opatření, ke kterému došlo 15. června 2020.

  • Povoleno 2 500 osob na hromadných akcích. Až tolik osob je možné vpustit např. na sportoviště, stadion nebo letní festival, jestliže dodrží pořadatel zachování oddělených skupin po max. 500 lidech, kteří budou vcházet vlastním vchodem a budou mít oddělené zázemí. Mezi jednotlivými sektory je zakázáno přecházet.
  • Farmářské trhy mohou nabídnout občerstvení. Zákazníci si již mohou zakoupit výrobky k okamžité konzumaci na místě, avšak i nadále musí mezi sebou dodržovat bezpečné dvoumetrové rozestupy.
  • Roušky už jen uvnitř budov a dopravních prostředků. Také povinnost nosit roušku se zmírnila. Nadále ji nemusíme nosit při volném pohybu venku, na letních zahrádkách, koupalištích apod. Povinná naopak zůstává v uzavřených prostorách, uvnitř budov, v dopravních prostředcích a na místech, kde se koncentruje velké množství osob a zároveň není možné dodržet bezpečnostní rozestupy alespoň dva metry (letní festivaly, demonstrace, koncerty, stadiony apod.)
  • Zrušení povinnosti dvoumetrového rozestupu v kadeřnictví a holičství. Nadále platí povinnost nosit ochranu nosu a úst, v salónu už ale může být více zákazníků najednou a není nutné dodržovat rozestup dva metry.

Doporučujeme pravidelně sledovat oficiální stránky Ministerstva Zdravotnictví ČR.

Komentáře

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odeslat