Podcast
27. května 2025
Druhá speciální epizoda našeho gastronomického podcastu přináší rozhovor s ikonou českého pivovarnictví – Stanislavem Bernardem, zakladatelem a spolumajitelem Rodinného pivovaru Bernard. Potkali jsme se přímo v Humpolci, kde pivovar od roku 1991 sídlí a kde začal vznikat jeho dnes už legendární příběh. Před více než třiceti lety odkoupil Stanislav Bernard se svým společníkem tehdejší státní pivovar […]
Číst více
Sezónní série
15. května 2025
Kvalitní jídlo je samozřejmě základ, ale o tom, zda si zákazník vybere Váš podnik i příště, rozhoduje především skvělý zákaznický servis. Právě ten dotváří celkový zážitek z návštěvy. Nechte se inspirovat našimi tipy, jak potěšit své hosty. Rychlost a plynulost obsluhy Určitě to znáte. Číšník odbíhá mezi stolem a pokladnou, hosté čekají, atmosféra upadá a […]
Číst více
Podcast
6. května 2025
Hostem speciální epizody z Hanušovic byl René Musila – generální ředitel společnosti Pivovary CZ Group, pod kterou patří pivovary Holba, Zubr a Litovel. Tento rozhovor byl výjimečný nejen místem, kde jsme natáčeli, ale hlavně tím, že jsme mohli nahlédnout do toho, jak to vypadá, když nápojářská firma Kofola vezme pod svá křídla i pivovarnictví a […]
Číst více
Podnikatelská poradna, Sezónní série
16. dubna 2025
Už se vám někdy stalo, že jste odjeli na pár dní pryč a myšlenkami stejně zůstali ve svém podniku? Co když dojde oblíbený produkt? Jak to dneska šlo? Kolik se prodalo? Kdo je ve směně? Právě pro tyto situace je tu Vzdálená správa – praktický nástroj, díky kterému máte přehled o svém podnikání odkudkoliv. Ať […]
Číst více
Podcast
15. dubna 2025
Když se řekne Česká republika, většině lidí po celém světě se vybaví jedno slovo: pivo. Česká pivní kultura je světový fenomén – a jen těžko byste hledali ikonický brand, který ji ztělesňuje víc než Plzeňský Prazdroj. O to větší čest pro nás je, že naše pozvání do podcastu přijal Dragoș Constantinescu, odcházející generální ředitel Prazdroje. […]
Číst více
Podnikatelská poradna, Sezónní série
2. dubna 2025
Získat a udržet si spokojené zákazníky je možná to nejtěžší na podnikání. Konkurence je silná a neustále roste, zatímco zákazníci jsou čím dál náročnější a očekávají bezchybné služby. Aby se k vám lidé rádi vraceli, nestačí jen dobré jídlo, kvalitní produkt nebo hezky zařízený podnik. Důležité je být o krok napřed. Podívejte se na naše […]
Číst více
Podcast
1. dubna 2025
Jedna je v gastru od 18 let a stále ji to k němu neskutečně táhne, druhá ho teprve objevuje a přechází ze světa audiovize. Dohromady tvoří jedinečné místo v pražské Troji s nádechem Středomoří. Hostkami podcastu tentokrát byly dvě ženy, matky a podnikatelky – Karolína Pomahač a Elena Chvojková, které stojí za krásným podnikem Bistro […]
Číst více
Podnikatelská poradna, Sezónní série
19. března 2025
Pomalu ale jistě se nám blíží letní sezóna a s ní i čas brigádníků. Přehledně uspořádaná pokladna vám pomůže při jejich zaučování, ale ušetří čas i stálým zaměstnancům. Přinášíme vám tipy, jak si co nejlépe organizovat položky v pokladně tak, aby vám to usnadnilo práci. Názvy položek Základem každé přehledné pokladny jsou jednoznačné názvy položek. […]
Číst více
Podcast
17. března 2025
Jak se z malého kempu v šumavské vesnici stalo vyhlášené bistro, za kterým jezdí lidé z celé republiky? A jaké to je otevřít restauraci v nejmrazivější obci Česka? O tom jsme si v našem podcastu povídali s Jitkou Sauvage, zakladatelkou Divokýho bistra a nové restaurace NADIVOKO. Tento rok oslaví Divoký bistro 10 let. V prosinci […]
Číst více
Podcast
4. března 2025
Jen málokdo u nás nezná jméno Iveta Fabešová. Cukrářka, která svoji kariéru nastartovala v televizní soutěži Na Nože!, dnes stojí za úspěšnou značkou a její ikonický dezert Citron (Lemon) zná snad každý, kdo miluje sladké. S Ivetou jsme si povídali o její cestě cukrařinou – o tom, jaké to bylo nechat kancelářský život za sebou […]
Číst více